Recension VK: ”Fantastisk känsla i konsertpremiär”

En inspirerande dirigent som fick orkestern att stormtrivas inledde höstens konsertserie på Norrlandsoperan. När Norrlandsoperans symfoniorkester startar upp konserthösten på torsdagskvällen är det den brittiske kompositörens Anna Clynes Sound and Fury som inleder. Under dirigent Rune Bergmanns ledning tas vi in i Clynes imponerande verk. Sound and Fury är hämtat från en monolog i Shakespeares MacBeth, som framförs på operans scen senare i höst. … En dam i garderobskön tycker det är trist när det bara är femtio stycken som applåderar efteråt. Så är det, men förhoppningsvis kan lokalen snart fyllas på, och fler få ta del av den fantastiska känsla orkestern fyllde denna kväll med.

Läs hela recensionen av VK:s Patrik Backlund på vk.se

 

Dela: