Recension Folkbladet: ”Intriger och maktspel i ett maximalt uttryck”

Det känns oerhört att få inta en plats på Norrlandsoperan en oktoberkväll i nådens år 2020 och detta efter en vecka där kulturdebattens heta fråga har varit den om publikstorlek, skriver Folkbladets recensent Katrin Sten efter att ha sett Kärlek & Politik på Norrlandsoperan. Kvällens sceniska lösning är, liksom kostymen, enkel men habil. Norrlandsoperans symfoniorkester fyller orkesterdiket samt flankerar och ramar in scengolvet. Jeans och gympaskor förstärks med enkla attribut som tidsmarkörer. Det är lågmält utan att för den sakens skull vara minimalistiskt. När Jeanne d’Arc åter intar scenen i det avslutande stycket är det en väl vald final där döden närmar sig och inträder. Det är vackert och inte så lite känslosamt.

Läs Katrin Stens hela recension på folkbladet.nu (PLUS-material)

Dela: