AB3 + Pepper’s Ghost

Familjeföreställning för alla från 12 år

Information

Titel:
AB3 + Pepper’s Ghost
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student:
130 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
150 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box

Norrdans kommer till Norrlandsoperan med två föreställningar i en! En akt om talet tre och om svårigheten att vara fyra, om vad som omger oss och varför det finns där. En akt om reflektioner, ljus och visuell magi där de tar hjälp av ny teknik och antika element.

Efter premiären 2009 har AB3 av Martin Forsberg turnerat flitigt i hela landet och på internationella festivaler. De häpnadsväckande uppfinningsrika kostymerna och scenografin av Jenny Nordberg och den banbrytande koreografin inom dansbranschen och hyllas av både publik och recensenter.

En av de äldsta traditionerna inom scenkonsten är användandet av illusioner för att iscensätta till synes omöjliga bedrifter, liksom effekten Pepper’s Ghost. Magi har charmat och förflyttat publik i århundraden. I föreställningen Pepper’s Ghost samarbetar Fernando Melo med bildkonstnären Yoko Seyama och kombinerar ny teknik och användningen av antika element som speglar, reflektioner, uppdykande och försvinnande, för att ta med publiken på en rytmisk resa i samtida bilder.

Dela: