Aerowaves finest

En kväll - tre föreställningar

Den här kvällen bjuder på det hetaste från Europas samtida dansscen.

Årligen kan koreografer ansöka om att få visa upp sitt verk på Aerowaves plattform för samtida dans och konkurrensen är stenhård. Av ca 900 bidrag är det endast 20 st som väljs ut. Tre av dessa presenteras i Norrlandsoperans Aerowaves Finest.

Information

Titel: Aerowaves finest

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Grupp minst 10 pers:
225 kr

Tidigare tillfällen

De tre utvalda verken

the pleasure of stepping off a horse when it´s moving at full speed,
Courtney May Robertsson

I the pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed låter sig punkiga Courtney May Robertson kapslas in i en oktogon av visuella projektioner. Intima hemvideor skarvas med smakprov från YouTube, dokumentärer och gamla filmer. I ett försök att omfamna de motsägelser som utgör en mångfacetterad människa, låter Robertson minnen och konflikter kollidera i ett explosivt solo.

Comme un symbole (forme courte)
Alexandre Fandard
Kvällens andra solo är signerat Alexandre Fandard. I föreställningen ”Comme un symbole (forme courte)” tar han sig an bilden av en ung man från samhällets marginaler, en lika föraktad som erotiserad gestalt. Klädd i den franska flaggans färger använder han dess symbolik i ett försök att befria denna karikatyr, för att istället förvandlas till en nationalprodukt i sig.

Warping Soul
Andreas Hannes
Kvällen avslutas med en kvartett vars rörelser tycks påverkas av yttre krafter. I ”Warping soul” möter vi fyra kroppar som skevt och desorienterat rör sig över scenrummet till pulserande beats. Med intresse för gravitation och aerodynamiska krafter skapar Andreas Hannes en lockande atmosfär med koreografi som närmast kan liknas vid utomjordisk dans.


Aerowaves finest

Dela: