Aerowaves finest – Robertson/ Fandard/ Hannes

Trippa på samtida dans

Punkig oktogonprojektion, trikolorfärgad solist och desorienterade utomjordingar – en helkväll som ger dig triss i det senaste på det europeiska dansfältet. Med verk av Courtney May Robertson, Alexandre Fandard och Andreas Hannes ges en fullproppad helafton.

Information

Titel: Aerowaves finest – Robertson/ Fandard/ Hannes

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Grupp minst 10 pers:
225 kr

Tid och datum

Två solon och en kvartett utgör kvällens triple bill – ett axplock av Aerowaves utvalda konstnärskap. Aerowaves är en europeisk dansplattform som presenterar nästa generations dansikoner och Dansnät Sverige ser ivrigt fram emot att turnera dem redan nu.

the pleasure of stepping off a horse when it´s moving at full speed

Courtney May Robertsson
I the pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed låter sig punkiga Courtney May Robertson kapslas in i en oktogon av visuella projektioner. Intima hemvideor skarvas med smakprov från YouTube, dokumentärer och gamla filmer. I ett försök att omfamna de motsägelser som utgör en mångfacetterad människa, låter Robertson minnen och konflikter kollidera i ett explosivt solo.

Comme un symbole (forme courte)

Alexandre Fandard
Kvällens andra solo är signerat Alexandre Fandard. I föreställningen ”Comme un symbole (forme courte)” tar han sig an bilden av en ung man från samhällets marginaler, en lika föraktad som erotiserad gestalt. Klädd i den franska flaggans färger använder han dess symbolik i ett försök att befria denna karikatyr, för att istället förvandlas till en nationalprodukt i sig.

Warping Soul

Andreas Hannes
Kvällen avslutas med en kvartett vars rörelser tycks påverkas av yttre krafter. I ”Warping soul” möter vi fyra kroppar som skevt och desorienterat rör sig över scenrummet till pulserande beats. Med intresse för gravitation och aerodynamiska krafter skapar Andreas Hannes en lockande atmosfär med koreografi som närmast kan liknas vid utomjordisk dans.


Dela: