Allsångsperformance

Allsångsperformance med konstnärerna Sara Edström och Catti Brandelius

Egna och andras kampsånger framförs med hjälp av publiken.
En rytm kan stötta när kroppen inte orkar, en sångtext kan trösta och bära en framåt. Konstnärerna berättar om sånger som har hjälpt dom att kämpa, skapa, eller bara hålla ut.

Fri entré

Information

Titel: Allsångsperformance

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Sara Edström, verksam i Luleå. Sara arbetar sedan många år med skulptur och har flera offentliga verk på olika platser. 2006 var Edström med och startade Galleri Syster i Luleå en verksamhet som hela tiden växer och utvecklas. Sara har arbetat som producent för Luleåbiennalen, som verksamhetsutvecklare för Konstfrämjandet i Västerbotten och är sedan 2019 ordförande för Konstnärernas Riksorganisation i Sverige där hon arbetar aktivt för bättre villkor för landets bildkonstnärer.
Några månader om året bor Sara Edström i Berlin och är verksam som sångare och musikproducent.  Våren 22 släppte Sara sin första EP Midlife Crisis Pop Songs.

Catti Brandelius växte upp i Gävle men är numera verksam i Stockholm. I sin konstnärliga verksamhet arbetar hon med olika media såsom teckning, video, popmusik, screentryck, poesi och steppdans. Hon var under några år medlem i popgruppen Doktor Kosmos.
Humor och egna tillkortakommanden spelar ofta en stor roll i Brandelius skapande. Med olika alter egon diskuterar hon konst, politik och feminism. Miss Universum led av storhetsvansinne och kunde i en presentation förklara sig själv som följande: ”Jag kan allt, vet allt och äger allt. Jag kan böja benen åt olika håll och jag kan slicka mig själv i stjärten. Jag finns överallt, i varje liten sten, i varje kapsyl och i varje microchip. När du rakar dig på morgonen så finns jag i raklöddret och när du kammar ditt barn så finns jag i kammen. Jag är Miss Unversum.”

Andra karaktärer som hon tagit sig an är Evert Taube, Elitakrobaten och Showtjejen.

Dela: