Alone Together

  • Dans

Virtuell exklusivitet som fascinerar

Det är inte första gången Dansnät Sverige har den stora äran att turnera Robin Jonssons unika scenkonst. Redan 2010 fick publiken möta hans TV-spelsinspirerade dansverk och tio år senare besökte han svenska orter och städer i sällskap med den bedårande roboten Alex. Den här gången besöker han oss digitalt, genom ett par VR-glasögon, helt obegränsad av vår verklighet.

Information

Titel:
Alone Together
Längd:

Priser

Ordinarie:
150 kr
Stud / 19-26 år:
100 kr
Pensionär:
135 kr
upp till 18 år:
60 kr

Tid och datum

Sinnen, rörelse och populärkultur är återkommande teman i Robins Jonssons verk. Han har under hela sin karriär intresserat sig för förhållandet mellan människa och maskin liksom den digitala utvecklingen och vad den kan tillföra scenkonstfältet. Stabilt, intuitivt och innovativt skapar Jonsson verk som både förundrar och fascinerar.

I Alone Together tar sig Robin Jonsson an Virtual Reality för att utveckla ett alldeles nytt live-format. Med spjutspetsteknologi och med en svårslagen uppfinningsrikedom breder Jonsson ut ett virtuellt scenrum med förbehållslösa möjligheter.

Alone Together är ett försök att överföra det som är essentiellt i scenkonsten – närvaro, intimitet och exklusivitet – till den digitala miljön. Online, med interaktiva verktyg och i realtid får publiken möjlighet att uppleva och medskapa danskonst i en digital världs nästintill oändliga kapacitet.

Robin Jonsson

Robin Jonsson har skapat och turnerat flera verk efter sin examen vid P.A.R.T.S. i Bryssel 2008. Flera av verken som han skapade under studietiden fick fortsatt liv, däribland ”I Believe I Can see the future” som turnerade med Dansnät Sverige 2010. Verket baserades på virtuella karaktärer och tv-spel vilket varit en återkommande tematik i Jonssons konstnärskap.
En gemensam nämnare för alla Robins verk, äldre som senare, är dekonstruerandet av hur mänskliga kroppar representeras artificiellt. Sedan några år har Robin fokuserat sitt arbete på mänskligt formade robotar och på vad de kan tillföra till scenkonstfältet.

Dela: