Att göra avtryck- ett samtal om communitydans

Lunchsamtal

Varmt välkomna till ett samtal om hur man kan arbeta med dans i communityprojekt.  Hur går det till? Och vad är egentligen ett communitydansprojekt?

Med avstamp i projektet ”När vi dansar” som under hösten 2018 arbetades fram av danskonstnären Elinmaria Sydänvirta pratar vi om erfarenheter, svårigheter och möjligheter i communityprojekt. I panelen sitter Danskonstnären ElinMaria Sydänvirta & Sahar Svedberg, deltagare i När vi dansar. Modererar samtalet gör Danskonsulent Clara West.

Information

Titel:
Att göra avtryck- ett samtal om communitydans
Längd:

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

– Elektra Bistro, Norrlandsoperan

Jag tror på dansens kraft att skapa mening åt den egna berättelsen och att förmågan att skapa gemenskap kan vara bärande för individers och kollektivets hälsa och välmående. – ElinMaria Sydänvirta

Under hösten 2018 inledde Elinmaria Sydänvirta ett communitydans projekt initierat av Dans i Västerbotten. ElinMaria ville träffa två olika grupper i dans. En grupp med seniorer i Holmsund och en integrerad grupp via organisationen Vän i Umeå.  Genom dansimprovisation ville Elinmaria skapa en plattform för nyfiket utforskande av dans. Där allas unika uttryck blev en självklar del av kompositionen. Med dansen som språk ville Elinmaria att deltagarna skulle kunna mötas oavsett kroppsform, modersmål och kognitiv förmåga. Fokus låg på det egna berättandet, deltagarnas egna historier. Ena gruppen med seniorer blev inte av, istället inleddes en fortsättning på dansträffarna med den integrerade gruppen som resulterade i en dansfilm.

Dela: