Bacchae – Prelude to a Purge

En smällkaramell i januarimörkret

Information

Titel: Bacchae – Prelude to a Purge

Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student:
130 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
150 kr

Tidigare tillfällen

Mota vintermörkret för en stund och kom med på en sprakande scenkonstupplevelse. Föreställningen Bacchae av Marlene Freitas bjuder på dans, färg, form, humor och levande musik som blåser igång det nya året!

Bacchae tar avstamp i Euripides tragedi Backanterna, men i denna tappning blir berättelsen en orgie i färg och rörelse, med humor som verktyg för att föra handlingen framåt. Dansen, musiken och Bacchus mysterium är den röda tråden när åtta dansare och fem trumpetare ger oss en upplevelse vi sent ska glömma!

OBS: I föreställningen förekommer stroboskop.

Marlene Monteiro Freitas från Kap Verde anses vara en av de mest talangfulla koreograferna I sin generation. Freitas fascinerar sin publik med starka bilder, livfullhet och humoristiska inslag, med en till synes ändlös kreativ förmåga. Hon arbetar fram sina verk med referenser till andra konstnärer, myter och berättelser och i denna hennes hittills mest ambitiösa verk, Bacchae – Prelude to a Purge, är hon inspirerad av Euripides Baccanterna, en grekisk tragedi, till vilken hon också har bjudit in Nietzsche. I föreställningen pågår ett krig mellan Apollo och Dionysos, logik och intuition, form och upplösning, individen och självförnekelse. I Bacchae ifrågasätts konsten, livet och konsten som bekräftelse av livet.

Norrlandsoperans dansavdelning inleder våren starkt

”Vi inleder våren med ännu ett internationellt gästspel som utmanar, förbryllar och rör om. Precis som höstens For the Sky not to fall tror vi att Bacchae blir en scenkonstupplevelse publiken ska bära med sig länge” – Beatrice Hammar, producent på Norrlandsoperans Dansavdelning.

Innan föreställningen bjuder dansavdelningen på mingel med bubblor och snacks. Kom och hör mer om Norrlandsoperans dansprogram för våren 2018. Från kl 18.00

 

Dela: