Barnen mitt i musiken, på turné

Konsert för de yngsta

Barnen mitt i musiken är helt nytt koncept för att de yngsta barnen ska få uppleva klassisk musik. Barnkonserten framförs av Kristina Sturk och fyra musiker ur Norrlandsoperans Symfoniorkester.

Biljett köps på plats

Information

Titel:
Barnen mitt i musiken, på turné

Tidigare tillfällen

– Umeå, Väven, Multisalen
– Boliden, Bolidenskolan
– Täfteå, Förskolan Fyren
– Täfteå, Förskolan Fyren
– Umeå, Ersängsskolans träningsskola
– Täfteå, Förskolan Marinan
– Umeå, Dragonsskolan
– Umeå, Förskolan Kornetten
– Umeå, Norrlandsoperans B-sal, abonnerad
– Dorotea, MB
– Dorotea, MB
– Nordmaling, biblioteket

Musik är en rättighet för alla, inte minst för mindre barn! Konceptet Barnen mitt i musiken vill ge barn i förskoleålden en möjlighet att få uppleva och njuta av levande musik av god kvalitet, och väcka intresse för klassisk musik på ett lekfullt sätt.

Konsertformatet är intimt, mer som en workshop än en konsert med passiva åhörare. Men det är nog just så som barn ska uppleva en konsert – mitt i musiken. En ensemble spelar musikstycken ur den klassiska repertoaren och barnvisor i snygga arrangemang. Barnen har musikerna och instrumenten alldeles nära, så att de känner musiken i kroppen – det ger en helt annan upplevelse än aldrig så många Mozartskivor för barn!

Sångledaren Kristina Sturk rör sig bland barnen och aktiverar dem med enkel rekvisita och teaterlek, där musiken och dess historia presenteras. Barnen kan t.ex. få följa med Mozarts fågelfångare, eller gestalta den sovande kungen i Haydns pukslagssymfoni. Deltagarna får uppleva musiken på ett nära sätt och med flera sinnen.

Barnkonserterna har skapats av Kristina Sturk, och är en vidareutveckling av de bäbiskonserter som gjordes för första gången på Norrlandsoperan 2012.

För barn 2-5 år.

Medverkande
Kristina Sturk manus och konsertledare
Musiker ur Norrlandsoperans Symfoniorkester:
Johannes Ögren 
oboe / Jonas Olsson Hakelind klarinett / Jaan Ader viola / Karin Bjurman cello

Dela: