BLY

  • Opera

Piteå kammaropera

En modern tragedi. Ändå märkvärdigt vardaglig. En mamma, en pappa och två barn. En främmande kvinna. Men också ett mytologiskt Kärlekens väsen. I Piteå Kammaroperas BLY förändrar passionen allt och ur den högsta glädjen tonar fasans skri in i en berättelse där barnen är de mest klarögda.

Information

Titel:
BLY
Längd:

Priser

Ordinarie:
180 kr
Pensionär:
150 kr
Stud/ 19-26 år:
150 kr
3-18 år:
60 kr
Scenpass:
150 kr

Tid och datum

– Black Box
– Black Box

Det hela skulle kunna utspela sig på en plats nära oss. Snön faller tung när familjen är på väg att möta sina grannar på en välkomstfest i det nya bostadsområdet. Det ska åkas rullskridskor. Barnen krånglar och gnäller. Mamman tvekar. Pappan står ensam med sin tillkämpade entusiasm. Familjen ramlar ut ur den trånga bilen, väl inne i skridskohallen kommer deras framtid för alltid att förändras.

Någonstans i bakgrunden väcks Kärlekens väsen till liv – en uråldrig gestalt som legat i dvala under alla år av rutinstyrd vardag. Livet blir plötsligt färgstarkt och lustfyllt. Men kärleken är oförutsägbar, både när den kommer och när den går. Finalen formas till en bön om förståelse och förlåtelse. Ett allvarligt ämne, fyllt av igenkänning. Ett jäktigt livspussel, fredagsmys med tacos och korvgrillning och drömmar om gemenskap, livsglädje och kärlek i en avförtrollad verklighet. Allt uttryckt på ett språk där nutiden och vardagen rör sig tätt intill poesin.

Läs mer om operan på www.piteakammaropera.se

Dela: