Cabraqimera – Catarina Miranda

Danssäsongen 2023 startar med rullskridskor och neon!

Fyra portugisiska dansare utmanar både vår fysiska och vår teknologiska samtid genom att åka rullskridskor medan neonljus och specialeffekter accelererar tidens gång. Det blir en svindlande upplevelse av ”här och nu”, där tekniken samtidigt tar oss med till helt nya dimensioner och dansarna öppnar dörren till fantasi och fiktion. Kanske är det en kommentar till dagens höghastighetsvärld, eller bara en fartfyllt färgstark feelgood-föreställning.

Information

Titel: Cabraqimera – Catarina Miranda

Längd:

Priser

Ordinarie:
350 kr
Pensionär:
315 kr
Student / 19-26 år:
175 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Scenpass:
280 kr
2 vuxna & 2 barn per pers:
180 kr

Tidigare tillfällen

En föreställning mellan vakenhet och REM-sömn

I föreställningen Cabraqimera använder koreografen Catarina Miranda en kombination av dans, scenografi och ljus för att göra scenen till en plats där vi kan förstå nuet. I sitt arbete använder hon bildspråk och dramatisk inspiration från de så kallade ”hypnagogiska hallucinationerna” – kognitiva förändringar och syner som sker under övergångarna mellan vakenhet och REM-sömn.

Föreställningen rekommenderas från 10 år.

 

Om Catarina Miranda

Catarina Miranda (född i Portugal, 1982) är en konstnär som arbetar med språk som fångar upp bild, rörelse, röst, scenografi och ljus, närmar sig kroppen som ett kärl för omvandling och förmedling av hypnagogiska tillstånd, såväl som för gester och procedurer av nutidens viscerala samvete. Miranda har bland annat skapat verken; CABRAQIMERA, POROMECHANICS, DREAM IS THE DREAMER och BOCA MURALHA. Hon har presenterat sitt arbete på arenor som Palais de Tokyo (Fr), Centre Pompidou (Fr), Serralves Museum (Pt), Calouste Gulbenkian Foundation (Pt), RIVOLI Municipal Theatre (Pt), DanceBox (Kobe, Japan) och i mellan festivalerna DDD (Pt), Pays de Danses (Liège, Be), Mindelact (Kap Verde), Short Theatre Rome (It), Materiais Diversos (Pt), Africologne (De).

Miranda har avslutat Master on Choreography EXERCE vid ICI-CCN Montpellier/Frankrike, och studerar i NOH Theatre vid TTT-programmet i Kyoto. Hon tog examen i bildkonst vid Fine Arts School vid Portos universitet/PT.

Dela: