Camille Thurman

Camille Thurman

Jazzkonsert med den skickliga amerikanska kompositören och saxofonisten Camille Thurman. Det utlovas glödande dynamik och hyllningar till jazzens hjältar under denna afton som presenteras i samarbete med Umeå Jazzstudio.

Biljett köps på plats

Information

Titel: Camille Thurman

Längd:

Tidigare tillfällen

Jazzens framtida fanbärare

Camille Thurman växte upp i Queens, New York och började som tonåring spela tenorsaxofon. Som skicklig kompositör, uppskattad saxofonist, sångerska och unik tolkare av jazztraditionen håller hon snabbt på att bli en av konstformens ledande fanbärare. Hon är ett nytt och dynamiskt bidrag till genren samtidigt som hon hyllar jazzens hjältar.

Thurman var den första kvinnan på 30 år som på heltid turnerade och uppträdde internationellt med Jazz at the Lincoln Center Orchestra. Thurman har också fyra fullängdsinspelningar under bältet, hennes senaste projekt ”Fortitude” från 2022 är ett samarbete med mästertrummisen Darrell Green och hans kvartett. I maj 2020 skapade och grundade Camille The Haven Hang, som fungerar som ett virtuellt mentorskap för unga kvinnliga musiker. Ett initiativ som bland annat ger stöd och råd till unga kvinnor som vill göra karriär inom musik och scenkonst.

Dela: