Carte Blanche

Isdans med vassa proffs – där alla får vara med!

De professionella konståkarna i danskompaniet Le Patin Libre har tagit världen med storm. Med en samtida version av konventionella skridskoshower experimenterar ensemblen med glidets koreografiska möjligheter och den påtagliga frånvaron av friktion. 2019 såg vi dem på Isladan i Umeå med publiksensationen Vertical Influences. Nu återvänder de med Carte Blanche – där alla får vara med och åka!

Låna skridskor – först till kvarn

Fritidsbanken finns på plats med 30 par skridskor i olika storlekar. Då dessa inte räcker till hela publiken så rekommenderar vi att du som har, tar med dina egna skridskor. På så vis får du garanterat åka med på isen.

Information

Titel: Carte Blanche

Pris

Biljett - alla åldrar:
60 kr

Tidigare tillfällen

I Carte Blanche visar ensemblen upp deras allra bästa, häftigaste och mest omtyckta koreografier. Vi får se prov på ett fotarbete som ristar och skivar isen under dem. Med en kombination av atletisk virtuositet och glädjande fysikalitet seglar de fram genom sina frusna luftmoln till andetag. Efter en halvtimmas ”best of” så bjuder kompaniet in publiken på isen, så ta med skridskor och prova på isdans med några av världens bästa! Alla får vara med, oavsett förkunskap.

Le Patin Libre

Le Patin Libre är ett samtida danskompani från Montreal med skridskoåkning som konstnärlig bas. Med is, skridskor och glidet som sina främsta verktyg har deras verk oftast beskrivits som ”samtida dans på is”. Kollektivet grundades 2005 av den då pensionerade skridskoåkaren Alexandre Hamel. Tillsammans med andra professionella konståkare har Hamel skapat dansverk som tagit världen med storm.

Presscitat

Le Patin Libre will blow your mind

The Guardian, 2015

“…makes spectacular use of every inch of the rink as the dancers explore their relationships as individuals, and their identity as a collective, with wit and grace.”

The Guardian, 2015

 

Dela: