Cocktail hour med Mozart

Cocktail hour med Mozart

Glöm novembermörkret och kliv in i värmen på Elektra en stund. Välj bland flera härliga cocktails, med eller utan alkohol, canapéer och andra godsaker som passar perfekt att ladda med – innan Mozarts ljuvliga musik fyller Konsertsalen.

Se konsertprogrammet

Information

Titel:
Cocktail hour med Mozart
Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Student/ 19-26 år:
140 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär:
200 kr

Tidigare tillfällen

– Cocktail hour på Elektra Cocktail hour på Elektra från kl 17.00 är ett valfritt tillägg till din konsertbiljett. Vill du förköpa en cocktail, med eller utan alkohol, så gör du det enklast som ett tillägg till konsertbiljetten i samband med ditt biljettköp.
– Konsert

Ett tryggt besök

I Konsertsalen finns i vanliga fall 509 platser, men just nu ryms max 160 personer per föreställning. Varannan rad är spärrad och det är minst en stol (1 meter) mellan varje person/sällskap. Salongen är numrerad och personer med stolsnummer i mitten av salongen uppmanas att gå in före publik med stolsnummer ute på kanterna. Håll i, håll ut, håll avstånd och håll dig hemma om du känner dig det minsta krasslig.

Läs mer om ett säkert besök på Norrlandsoperan


Jag har spelat Mozarts klarinettkonsert många gånger – men färre än jag velat! /Emil Jonason

”Som en magiker som använder sitt instrument på ett sätt utöver det vanliga”.

Emil Jonason

Den prisbelönte solisten Emil Jonason fick sitt genombrott när han framträdde på Nobels prisceremoni 2012. Han spelar regelbundet med orkestrar som Radiosymfonikerna, Düsseldorfer Symphoniker och Weimar Staatskapelle, och har konserterat på scener som Musikverein i Wien, Amsterdam Concertgebouw och Cité de la Musique i Paris.

I pressen har Jonason beskrivits som en magiker som använder sitt instrument på ett sätt långt utöver det vanliga. Själv menar han att han rent av vuxit ihop med sin klarinett! Som för många andra började allt i den kommunala musikskolan:

– Jag började spela klarinett när jag var 10 år, helt enkelt på grund av att min mamma ringde kommunala musikskolan och frågade vilket instrument det var kortast kö på! Svaret blev klarinett, och på den vägen är det. Jag har sedan dess vuxit ihop med min klarinett! Började åt jazzhållet och i gymnasiet gick jag över till att spela klassiskt. Det jag gillar med mitt instrument är att jag fortfarande utforskar gränserna för vad jag kan göra med det, det är väldigt flexibelt, med en enorm nyans- och klangrikedom.

Dela: