Concentric paths

Moderna varianter av äldre stycken

Svenske Johan Dalene har tagit musikvärlden med storm med sitt makalösa spel– Nu gästar han för första gången Norrlandsoperan.

Information

Titel:
Concentric paths
Längd:

Priser

Ordinarie:
270 kr
Barn/ ung 3-18 år:
60 kr
Student/ ung 19-26 år:
160 kr
Pensionär:
200 kr
Grupp >10 bilj:
240 kr

Tidigare tillfällen

– Konsertsalen

Johan Dalene

Redan vid sju års ålder debuterade Johan Dalene som violinsolist, tillsammans med Norrköpings symfoniorkester, där han för övrigt under det gångna året varit Artist in residence. Den idag 19-årige Dalene har redan vunnit förstapris vid åtta internationella musiktävlingar och har framträtt med de flesta svenska orkestrar, liksom bl.a. den ärevördiga Gewandhausorkestern i Leipzig.

Sveriges radios symfoniorkester har engagerat Johan Dalene för en rad kommande uppdrag. I höst utkommer han med en första cd, på BIS, och i november ska han framträda tillsammans med violinisten Janine Jansen på Wigmore Hall i London.

Nu gästar han för första gången Norrlandsoperan och framför Thomas Adès förtrollande violinkonsert Concentric Paths.

Tobias Broström är en av Sveriges mest etablerade unga kompositörer, och här blir det även urpremiär av hans orkestertolkning av kammarmusikstycket Suite Orientale av franska Melanie Bonis. Vi får också njuta av sviten ur Stravinskys balett Pulcinella och Brahms Haydnvariationer. Allt under ledning av Mei-Ann Chen.

Mei-Ann Chen Photo_Kristin Hoebermann
Mei-Ann Chen, dirigent
Foto_Nikolaj Lund
Johan Dalene, violin

 

 

 

 

Dela: