Cullberg / The Listeners

  • Dans

Världspremiär med Cullberg

Med nio Cullberg-dansare skapar koreografen Alma Söderberg en mänsklig ljud- och dansmaskin där rytm, röst och rörelse är tätt sammanflätade. Upplev ett fascinerande nytt språk i något som kan vara både konsert, performance och dans. Välkommen på världspremiär!

Information

Titel:
Cullberg / The Listeners
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student / 19-26 år:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Barn 3-18 år:
60 kr
Scenpass:
170 kr
Grupp minst 10 pers:
160 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box UTSÅLT! Premiär! Dansmingel i foajén från 18.00.
– Black Box Introduktion kl 18.30 i Bistron.

Alma Söderberg

Alma Söderberg har studerat vid Kungliga Svenska Balettskolan, flamenco vid Escuela de Danza de Matilde Coral i Sevilla och har en examen i koreografi från SNDO i Amsterdam 2011. De senaste åren har hon varit baserad i Bryssel och turnerat sina verk över hela Europa. Hennes arbete kännetecknas av en stark koppling mellan dans, musik och röst. Ljud och rörelse är alltid tätt sammanflätade och ett konstnärligt utforskande kring dessa uttryck är en fundamental bas i Söderbergs konstnärskap. Samarbetet med Cullberg innebär också ett kliv in i ett större sammanhang för Alma Söderberg.

– Fjortonåringen i mig kan inte tro att det är sant att jag nu ska koreografera för Cullberg…

Jag har inte haft som ambition att koreografera för ett världsberömt kompani, men när jag fick inbjudan kände jag att det var dags för mig att öppna upp och dela med mig av det som jag utvecklat de senaste tio åren. Tillsammans med dansarna kommer jag att jobba med kroppen som ett instrument i rummet. Mina verk är sällan representativa eller narrativa, det som sker på scenen är mer som en konsert, ett musikaliskt utforskande. Dansarna kommer själva att vara med och skapa den musik de dansar till live på scenen. Lyssnandet är centralt, både till den tysta rörelsen och till den ljudande, säger Alma Söderberg om sitt arbete med Cullberg.

Sist vi såg Alma Söderberg på Norrlandsoperan var i The Nutcracker av och med John the Houseband.

Välkommen på dansmingel innan premiären

Vi kickar igång danssäsongen med Cullberg-premiären The Listeners, och som vanligt bjuder vi in till dansmingel i samband med säsongsstart! Från kl 18 bjuder vi på alkoholfria bubblor, överraskningar och introduktion till vårens dansprogram i foajén, vi ses där!

Urban Jörén


Missa inte Workshop med Cullberg

Dela: