Dancehall / Imenella

Dancehall / Imenella

Imenella slog igenom på den svenska musikscenen 2018 med låtarna Moves, Chagga och Fråga om mig. Under hela sitt vuxna liv har hon dessutom arbetat professionellt som dansare, danslärare och koreograf. Välkommen till en gratis workshop där Imenella guidar dig in i dancehallens förlovade land. Boka fribiljett!

Information

Titel:
Dancehall / Imenella
Längd:

Pris

Fribiljett

Tidigare tillfällen

– Black Box

Imenella

Imenella Mohamed föddes 1988 i Somalia och flyttade till Sverige som sexåring. 2012 startade hon den feministiska dansgruppen Unruly. Hela sitt vuxna liv har hon arbetat professionellt som dansare, danslärare och koreograf. ”Jag lägger ribban för mig själv väldigt högt, jag vill aldrig bli bekväm. Det kommer från dansen. När det är för lätt, då ska jag göra något annat. Jag vill att det ska vara svårt hela tiden, jag vill aldrig känna att jag är klar”, sa hon till GP 2018.

Imenella slog igenom 2018 med låtarna Moves, Chagga och Fråga om mig. Hennes framträdande på P3 Guld 2019 var mäktigt på ett sätt vi sällan får uppleva i svensk TV och samma år gjorde hon med en danseuforisk föreställning succé på Lollapalooza samt uppträdde på Way Out West som en del av hiphopfesten 100 Live. Under 2020 är Imenella aktuell med ny musik, bland annat Petter-samarbetet ”Ögonblick” och dansanta ”Call me up” (med Naod).

Dela: