Dancing in your shoes för dig som är 60+

Är du nyfiken på kultur och scenkonst?

Vill du prova något annorlunda, få nya perspektiv och möta andra människor i en tillåtande och trygg miljö? I en studiecirkel för dig som är 60+ väcker vi intresse för dans och rörelse samtidigt som vi undersöker hur man kan hitta nya sätt att göra relevant scenkonst. Vi får också prova på hur det kan vara att dansa i någon annans skor för att skapa förståelse och respekt över identitets-, generations- och kulturgränser.

Information

Titel:
Dancing in your shoes för dig som är 60+
Längd:

Tid och datum

– Preliminär tid. Utomhus. Vår Vår av/med Norrdans
– Preliminär tid tba
– Preliminär tid tba
– Ersboda Folkets Hus We are present av Fabio Liberti

Tidigare tillfällen

– Zoom Välkommen till första träffen!
– Zoom/Norrlandsoperan Memory Lab av/med Rani Nair
– Zoom och videolänk Filmvisning – Kiki

Fullbokat

Studiecirkel är fullbokad men det går bra att anmäla sig till en reservplats. Maila ditt intresse till Linda Wiklund

Detta och mycket mer…

Tillsammans kommer vi att träffa professionella koreografer och dansare i olika rörelse- och dansworkshops, se film online via Folkets Bio, undersöka hur dans och minnen av rörelser kan ”ärvas”, gå på picknick med Norrdans, vara medskapare i en dansföreställning i realtid – och mycket mer!

Och du – det här är bara början. I höst kommer en fortsättning där du som vill får dyka ännu djupare för att utforska den egna kroppen i rörelse, lära mer om dans och scenkonst och framför allt – hur är det att dansa i någon annans skor?

Om Dancing in your shoes

Under tre år utforskar Norrlandsoperan nya sätt att uppleva och skapa dans tillsammans med Umeåbor och scenkonstnärer.

Dancing in your shoes

Nyfiken?

Vi på Norrlandsoperan är måna om att du som deltar ska känna dig bekväm och trygg. Därför jobbar vi med professionella workshopledare och pedagoger som känner in deltagarnas behov. Om du är minsta lilla nyfiken på dans, gillar att prova nya saker och att träffa människor, då är detta något för dig!

När, var, hur:

  • De digitala träffarna sker via zoom. Du behöver endast en dator med internetuppkoppling.
  • De första träffarna sker digitalt och därefter planerar vi fysiska och/eller digitala träffar utifrån rådande restriktioner. Lokal för fysiska träffar kan variera och kan vara både utomhus och inomhus (t ex på Norrlandsoperan eller Balettakademien)
  • Vi träffas på tisdagskvällar ca 18.30-20.00 med vissa undantag. Startdatum den 27 april via zoom och sista träff är den 18 juni då vi träffar dansare och koreograf i föreställningen We are present (endast för inbjuden publik).

Inga förkunskaper, ingen kostnad:

  • Absolut inga förkunskaper krävs, bara ett öppet och nyfiket sinne.
  • Det kostar ingenting. Alla ska ha möjlighet att delta därför har vi valt att ni utan kostnad ska kunna delta i workshops, gå på föreställningar, se film och mycket mer.

 

Dela: