Möt koreografen

Möt koreografen Daniel Mariblanca när han berättar mer och visar delar av sitt arbete med produktionen 71Bodies 1Dance. Ta del av en konstnärs process och det spännande arbetet med att sätta ihop olika delar till en föreställning. I produktionen har transpersoner från Umeå deltagit, intervjuats och bidragit till 71BODIES 1DANCE tillblivande. Föreställningen har premiär våren 2019, och kommer i sin färdiga form tillbaka till Norrlandsoperan 27 april.

Information

Titel:
Möt koreografen
Längd:

Pris

Fri entré

Tid och datum

– Studioscenen

71BODIES 1DANCE är ett processdrivet, koreografiskt initiativ, som syftar till att synliggöra verkligheten för och mångfalden av transpersoner. Rörelse, fotografier, film och ljud används för att iscensätta berättelser från verkligheten.

Daniel Mariblanca möter i projektet 71 personer med transerfarenhet och vill med71BODIES 1DANCE sprida kunskap om människors liv och öden. I intervjuer med 71 personer i Sverige, Norge och andra länder kommer föreställningen att växa fram. I Umeå deltar ett flertal transpersoner som medverkande i projektet och i en work-in-progress får publiken möjlighet att ta del av processens gång. Den färdiga föreställningen kommer till Norrlandsoperan under våren 2019.

Dela: