Daniel Norgren – Wooh Dang

Ny skiva och nytt gott i påsen. Nya albumet Wooh Dang släpps den 19 april 2019 på Superpuma Records och kommer att bli Norgrens första världsomspännande release.

Information

Titel:
Daniel Norgren – Wooh Dang
Längd:

Pris

Ordinarie:
410 kr

Tidigare tillfällen

– Stora Scenen Förband Songs of Boda kl 19.20

Wooh Dang spelades in på en pittoresk förläggargård från 1800-talets mitt nära Norgrens hem i sydvästra Sverige tillsammans med bandet bestående av Anders Grahn (bas), Erik Berntsson (trummor) och Andreas Filipsson (gitarr och banjo) som också hänger med på releaseturnén.

Daniel Norgrens konserter karaktäriseras av närvaro: till publiken, till bandet, till naturen och till själen.

 

Förband – Songs of Boda.


Bakom namnet Songs of Boda hittar vi singer-songwritern Daniel Skoglund ifrån Borås som under 2018 släppte kritikerrosade albumet ”IAGO” och följer nu upp med, i stort sett instrumentala skivan ”Meanwhiling”.

”En transcendental skönhet” hälsar kvällens huvudakt.

Med hjälp av enkla och vackra melodier på nylonsträngad gitarr tar Songs of Boda oss till en lite annan plats än tidigare där sång och text varit givna beståndsdelar. Skivans namn antyder att den gjordes lite under tiden och kanske är det just det som gör att den andas lugn och närhet. Han säger själv om musiken; ”Jag ville dela med mig av det musicerande som kanske egentligen tagit mest plats i mitt liv och kanske spelat störst roll. Min egen relation till min egen musik.”

Daniel Skoglund har en bakgrund som gitarrist och har spelar tillsammans med Daniel Norgren, Rambling Nicholas Heron, Daniel Johnston med flera och kommer att framträda solo som öppningsakt under Daniel Norgrens sverigeturné 2019.

 


Recensioner

”Wooh dang är traditionalism i sin finaste form.”
Håkan Steen, Aftonbladet,19 april 2019

”Väntan är en kalk för kommande glädje. Norgren sjunger om den bägaren, om sötman när den fylls. Han gör det magnifikt.”
Veronica Larsen, Gaffa, 19 april, 2019

Dela: