Dans l’Engrenage

Dans l’Engrenage

Du vill nå succé, till varje pris. Du kämpar för att nå ditt mål, kämpar för att behålla din plats, en kamp ibland mot bättre vetande. Ibland bryter du till och med mot reglerna för att nå dit du vill. Den här föreställningen handlar om jakten på karriär, på status, om artisten, politikern, personen som gör vad som helst för att lyckas – till varje pris och på bekostnad av allt och alla.

Information

Titel:
Dans l’Engrenage
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/ung vuxen 19–26 år:
130 kr
Barn/unga 3–18 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tid och datum

– Black Box Introduktion 30 min innan start.

Dans l’ Engrenage betyder ungefär dans på högre växel. Mehdi Meghari, koreografen, vill med föreställningen iscensätta den hektiska jakten på social status, en omättlig hunger efter mer, även efter det att vi nått våra mål.  Vilket pris betalar människan för att få uppleva succé, för att få sin tid i rampljuset? Med dansarna, musiken och ljuset som byggstenar inspireras föreställningen delvis av traditionell rytm och dans från den arabiska kulturen. Dansarna har även samarbetat med en skådespelare för att hitta äkta karaktärer i sitt uttryck på scen.

Compagnie Dyptik är ett samtida, franskt hiphop-kompani som bildades 2012. Dans l’Engrenage är en föreställning för sju dansare.

Dela: