How to die – Inopiné

  • Dans

Oförutsägbar och oförglömlig helkväll med utställning, dans, performance och eldar.

Premiären av How to die – Inopiné blir en helkväll där du guidas in i en värld som ingen ännu kan föreställa sig. Kvällen består av flera delar där en lecture-performance, en dansföreställning, en utställning och en eldceremoni ingår. Kort sagt – en oförutsägbar, och oförglömlig, performancekväll. Välkommen!

Information

Titel:
How to die – Inopiné
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student / 19-26 år:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Barn 3-18 år:
60 kr
Scenpass:
170 kr
Grupp minst 10 pers:
160 kr

Tid och datum

– Black Box Premiär! Introduktion i Bistron kl 17.30
– Black Box

Kanske slutar det tillsammans, sjungandes runt elden…

Kanske slutar det i tystnad. En tystnad bakom tystnaden. Tystnaden när du är så långt uppe i fjällvärlden på natten att det enda du hör är ljudet från dina egna hjärtslag. Kanske slutar det tillsammans, sjungandes runt elden. Eller kanske slutar det aldrig. Vad kommer att hända om det inte finns något slut. En process. En föreställning. Kanske det fortsätter eftersom alla har något att hålla fast vid.

Detta är en tid som vi ännu inte har sett. Vi kan öva, vi kan förbereda oss för det oväntade. How to die – Inopiné är en tvärvetenskaplig utforskning av ekologisk sorg, kulturell panik och känslan av kollaps.

Umeås bidrag till föreställningen

I Umeå har koreograf, dansare, forskare, ljus-, ljud- och kostymdesigner, dramaturg m. fl. intervjuat, diskuterat och hållit workshops med flera av våra invånare och institutioner. Bland andra Vän i Umeå, Arkitekthögskolan och Polisen. Slutresultatet blev dels ett vetenskapligt symposium och publicering i en rapport i samarbete med Arkitekthögskolan och dels denna helkväll och dansföreställning med 5 dansare.

How to die – Inopiné är ett tvärdisciplinärt verk som engagerar artister, konstnärer och forskare att interagera med det lokala communityt med idén om “det vi inte kan föreställa oss” som ett politiskt och konstnärligt verktyg för att föra samman människor.


Mer dans på Norrlandsoperan

Dela: