Dansworkshop

Ta fram din inre dansare och fighter!

Denna workshop leds av Camille (Dansare från Cullberg) och börjar med en uppvärmning inspirerad av Tai-chi, Qi gong & martial arts för att väcka och mjuka upp kroppen. Därefter kommer vi att använda oss av leken och tekniken ”Fighting monkey”. Ett sätt att lära sig mer om sin egna kognitiva och strukturella medvetenhet. Vi försöka hitta våra invanda mönster och leta vägar hur vi kan förbättra vår förmåga till spänstighet.

Information

Titel:
Dansworkshop
Längd:

Tidigare tillfällen

– Studio 6, Rosa huset, Balettakademien

Vi kommer också att exprimentera med relationen mellan ”vanlig gång” och dans. Hur kan vardagliga steg omformuleras till komplexa rörelser? Med hjälp av musik och rytmer hoppas vi kunna finna alla våra egenheter som dansare. Det blir en fysiskt klass som låter dej som dansare utvecklas efter din egna kropp och förmåga.

Mer om Camille

Camille började dansa vid École du Ballet du Nord (FR) med studier i klassisk och samtida tekniker. 2008 antogs Camille till SEAD i Salzburg, Österrike och 2010 påbörjade han studier vid PARTS, Anne Teresa de Keersmaeker’s skola i Bryssel, Belgien. Inom sin utbildning har Camille arbetat med Rosas repertoar, David Zambrano, Jozef Frucek och Linda Kapetanea, Julyen Hamilton och många fler. Sedan 2012 har Camille arbetat som dansare i Europa och internationellt och tolkat flera koreografers arbeten, bland dem Francesco Scavetta, Carolyn Carlson, Cyril Vialon, Vera Tussing och Anne-Teresa de Keersmaeker, för att nämna några. Camille började i Cullbergbaletten i augusti 2016.

Kort film om tekniken ”Fighting Monkey”

Dela: