Displacement – a panel discussion on migration and culture

Samtal på Umeå Universitet

Hur påverkar migration kultur? Det och andra frågeställningar med migration som utgångspunkt kommer vi att samtala om när Norrlandsoperan i samarbete med Amnesty Umeå Universitet och Utrikespolitiska föreningen Umeå träffas för diskussion.

Information

Titel:
Displacement – a panel discussion on migration and culture
Längd:

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

– Umeå Universitet, Hörsal A, Lindellhallen

Panelen består av Mithkal Alzghair, Rebecca Chapple och Ellionor Hagman. Rebecca Chapple driver organisationen Calaid som under åren varit på plats i flera olika flyktingläger för att distribuera förnödenheter. Ellionor Hagman arbetar som migrationsjurist på Amnesty.

Panelsamtalet är kanske av extra intresse för dig som tänker se dansföreställningen Displacement på Norrlandsoperan den 13 mars. Läs mer

Mithkal Alzghair som både koreograferar och dansar i verket vill ställa frågor med föreställningen om hur en kropp reagerar när den blir tvingad, eller hindrad att röra sig. Med verket definierar han sitt syriska ursprung och sin kropps identitet i relation till de politiska, sociala och religiösa förhållandena i Syrien.

I samband med eventet sker en utlottning av två biljetter till Displacement och alla som deltar får möjlighet till 20 % rabatt på biljetterna (gäller ordinarie pris).

Varmt välkomna!

Läs mer om eventet på facebook

Dela: