Drone

Drone

Drone är bruset som finns i tystnaden, och hur vi människor kan mötas där. Drone är också en metafor för samhällsmedborgaren som en förarlös maskin. En sinnesupplevelse med fyra dansare om vår förmåga att röra oss mellan fiktion och verklighet. En föreställning där du inte måste förstå. Drone är ett tillstånd.

Koreografen Erik Linghede fortsätter sitt experimentella utforskande av koreografi där dans möter tankar om ny teknologi.  I Drone jobbar han med vad han kallar människans koreografi. Vad är det som styr våra tankar och känslor? Vad är det som skapar fiktion och verklighet?

Information

Titel:
Drone
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/ung vuxen 19–26 år:
130 kr
Barn/unga 3–18 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box Introduktion 30 min innan start.

”Det är ett slags existentiellt vakuum. Hur kan vi uppleva en tystnad som inte finns? Det jag ser som hoppfullt är att vi människor har förmågan att samlas i en tyst minut, det är då vi lyssnar på riktigt. I mitt arbete som koreograf hämtar jag dessutom inspiration från min bakgrund som dansare inom streetdansen.” säger Erik Linghede.

OBS! Det förekommer stroboskop (blinkande ljus) i föreställningen. 

Drone är Erik Linghedes tredje verk efter debutföreställningen Hold som under en sverigeturné visades i Umeå 2014 samt Idiom som invigde Kulturhuset Stadsteaterns nya scen i Vällingby 2016.

Erik Linghede. Fotograf: Matilda Rahm

 

 

Dela: