EAREYE

Lyssna med ögonen och se med öronen

EAREYE är en festival som skapar en plats där gränsen mellan musik och scenkonst suddas ut. I årets upplaga bjuds du in till ett rum tillägnat att lyssna på kroppar.

Performancefestivalens program rör sig mellan olika genrer och olika uttryck, från scenkonst till konsert, från flamenco till modern dans, från punk till experimentell musik. Rytmen som drivkraft, rösten som syntes och dansen som en outtömlig källa till musikaliskt utforskande är gemensamma nämnare.

 

Information

Titel: EAREYE

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr

Tidigare tillfällen

Kroppar som blir till musikinstrument, röster som kryper in under skinnet, en ensam konstnär som förvandlas till ett punkband och rytmer som fortplantar sig till alla som är där.

Efter att festivalkonceptet lanserats på Inkonst i Malmö för några år sedan, har turen nu kommit till Umeå, där publiken har vad som krävs: öppna sinnen och smak för livet! Garanterat något för dig som gillade MADE.

”I årets upplaga av EAREYE Festival är rytmen väldigt närvarande. Detta kan upplevas i mötet mellan de två mest fantastiska flamencodansarna som jag någonsin har sett i denna del av världen: Jossette Reilly och Phyllis Akinyi, i ett samtal om och genom rytm, tillsammans med den lika enastående gitarristen Afra Rubino. Men också i Darío Barreto Damas koreografi där det finns ett oupphörligt engagemang med rytmiska lager i en elektronisk komposition och i Stina Force kraftfulla men humoristiska trumspel.”

Alma Söderberg, curator

Dela: