EAREYE

CompasCompositionConversation

CompasCompositionConversation är ett utforskande av flamenco av tre kvinnliga konstnärer, där de samlas runt ett bord och samtalar genom rytm. En informell föreställning som syftar till att ta bort scenlagren från flamencon och bjuda in publiken att uppleva improvisationen och den sociala kärnan i konstformen.
Projektet kom till som en idé om att återknyta kontakten och dela deras gemensamma kärlek till compás – flamenco-rytm(er) – det vill säga roten till flamenco, både i dans och musik. CompasCompositionConversation är ett möte mellan dans, gitarr, sång och slagverk, men det är också ett möte mellan tradition och utforskning, och mellan kvinnor från olika kulturer som finner sig själva nedsänkta i flamencons värld.

Längd: 45 minuter

OM PHYLLIS AKINYI

Phyllis Akinyi är en dansk-kenyansk dansare, koreograf, performancekonstnär och dansforskare baserad mellan Madrid och Köpenhamn. Hon arbetar med flamenco och har ägnat många år åt att undersöka och lyfta fram dess afrikanska och diasporiska uttryck. Hennes konstnärliga praktik är en kontinuerlig undersökning av ”mellan och mellan” – att undersöka sammanflätningar av rörelse, kultur och identitet, från en antropologisk lins av kroppar som fångats i kulturella ”mellanrum”.

OM AFRAS RUBINO

Afras Rubinos musik är en blandning av klassisk flamenco, latinamerikanska rytmer och originalstycken. I Andalusien studerade hon med spanska gitarrmästare och undervisade och turnerade i flera år med hyllade flamencoartister och musiker. Hon var en av fem kvinnliga gitarrister som porträtterades i ett stort reportage i den spanska tidningen El País under namnet ”Ellas dan el toque”.

OM JOSSETTE REILLY

Jossette Reilly föddes i San Juan, Puerto Rico och började dansa i den multidisciplinära dansakademin vid en tidig ålder. Hennes inlärning och träning i dans har berikats av influenser från ett brett spektrum av lärare som assimilerar modern dans, klassisk dans och klassisk spansk dans, liksom flamenco själv. Hennes dans har tagit henne över hela världen, från Nord- och Centralamerika till Spanien till Turkiet och slutligen till Sverige där hon har initierat projektet Tablao Flamenco Malmö.

Information

Titel: EAREYE

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr

Tidigare tillfällen

Dela: