EAREYE

Versions of us

Versions of us är samma personer över tid. Identiteter som möts. Amanda Lindgren och Linnea Jansson har spelat ihop i över 13 års tid, i sju olika konstellationer. De har mötts i olika tider, i olika identiteter, och tillsammans utforskat improvisation, elektronik, pop och teknik, trummor och sång.

På EAREYE har de satt ihop en, för kvällen, skräddarsydd tematisk konsert som kretsar just kring teman som kropp och identitet. De vrider på och återanvänder material från sin gemensamma låtkista. De blickar in mot kroppen och sinnet.

 

OM LINNEA JANSSON

Linnea Jansson är en vokalist, låtskrivare och ljudtekniker från Karlstad. Hon har precis släppt ett album med det svensk-norska bandet Hey Gloria. Hon jobbar gärna med koncept, för tiden med en EP med elektricitet som tema. Linnea har en fascinerande förmåga att göra konst av ett tema, med sin omisskännliga röst. Hon har tidigare spelat i konstellationer som Birds of Speech, Molkom 1943 och Break a bad habit.

 

OM AMANDA LINDGREN

Amanda Lindgren är en erfaren multiinstrumentalist, kompositör, producent och ljudtekniker. Denna tillbakaflyttade Umeåbo kan höras i projekt som Jeff Elliot, Barnet och Frida Johansson kvartett. Nyligen mottog Amanda kulturnämndens stipendium samt Region Västerbottens kulturstipendium, bl. a. för arbetet med att föreviga sin bortgångna mammas musik på skivan ”Alltid ska du finnas hos mig”. Lindgren har tidigare spelat med Frida Hyvönen, Maxida Märak och Systraskap mfl, och är en av grundarna till studion Ljudinstitutet i Umeå.

Information

Titel: EAREYE

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr

Tidigare tillfällen

Dela: