THE ELEMENT OF NATURE #2

  • Konst

DAN ACOSTIOAEI – Prayers of the White Cube

Information

Titel:
THE ELEMENT OF NATURE #2

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Dan Acostioaei är född 1974 och bor och arbetar i Iaşi , Rumänien. Hans konst tar avstamp i ett rumänskt samhälle i förvandling efter kommunismens fall. Ett annat tema som ofta återkommer i Acostioaeis arbeten är ritualen som gest eller koreografisk performance. Det är oklart om gesterna verkligen är religiösa eller mer som ett tecken på konformitet.

I utställningen Prayers of the White Cube visar Dan Acostioaei tre videoverk samt en installation. På vernissagen kommer han även att göra en kort performance.

Höstens utställningsserie handlar om mänskligt beteende i specifika miljöer. De utvalda konstnärerna har alla olika kulturella bakgrunder och olika synsätt på mänsklighetens tillstånd. Acostioaei är den andra i raden av tre konstnärer. Curator är Dragos Alexandrescu, konstnär, filmare och en av styrelsemedlemmarna i det konstnärsdrivna projektrummet Platform i Vasa, Finland.

I VITA KUBEN I HÖST: THE ELEMENT OF NATURE X3

Med olika kulturella bakgrunder och geopolitiska synsätt beträffande mänsklighetens tillstånd presenterar konstnärerna i höstens serie verk som handlar om mänskligt beteende i en specifik miljö. I rollen av betraktare arbetar alla tre med konst i vilken den fysiska naturen är närvarande men inte spelar en huvudroll. Genom sina kameralinser och filtrerade genom deras personliga erfarenheter och känslor så blir naturen ett komplement, en bakgrund, ett mentalt landskap, konceptuellt format i enlighet med konstnärernas egen reflexiva hållning gentemot platsen och subjektet.

Född i Rumänien men bosatt i Vasa Finland sedan många år arbetar Dragos Alexandrescu främst med video/film men är även en av styrelsemedlemmarna i det konstnärsdrivna projektrummet Platform i Vasa. I Dragos filmer utspelar sig samtida fiktiva berättelser och det som han förmedlar är snarare en känsla än ett rationellt gensvar. Filmerna presenterar scener ur livet ofta med utgångspunkt i perioder av strukturell bräcklighet, ekonomisk och politisk kris som Europa konfronterar.

Dela: