Extended

Helena Franzén

Helena Franzén erbjuder ett andningshål i vardagen med verket Extended. En plats där meditativa tillstånd skapas och minnen förväxlas och tolkas om. Denna gång är det hon själv som dansar, ”det är nu eller aldrig”… som hon själv uttrycker det.

Information

Titel: Extended

Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/ung vuxen 19–26 år:
130 kr
Barn/unga 3–18 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tidigare tillfällen

I mer än 70 verk har koreografen och dansaren Helena Franzén hängivit sig åt rörelsens gränslösa variationsrikedom. Nu intar hon själv scenen i soloverket Extended. Omgiven av projektioner som föreställer utsatta och karga trakter, rör sig Franzén med precision och intelligens. Med nerv och närvaro skapar hon en eftertänksam koreografi till ett melankoliskt ljudlandskap skapat av Jukka Rintamäki.

Kort om koreografen

Helena Franzén har som dansare och koreograf varit verksam i över 25 år. Efter utbildning på Balettakademien och koreografutbildning på Danshögskolan i Stockholm har hon skapat verk, både som fritt verksam koreograf och för institutioner.  Helena Franzén har turnerat i Skandinavien, USA, Sydamerika och i Baltikum och mottagit flera utmärkelser så som Ganneviks stipendium, Stockholm stads kulturpris och Svenska Teaterkritiker Föreningens danspris.

Helena Franzén har tidigare turnerat i Dansnät Sverige med Meeting You (2016), I’m not Looking Back(2012), Trigger Point (2011) och Delicious Liquids (2006).

Missa inte detta – innan föreställningen:

I anslutning till föreställningen kan du se Balettakademiens fördjupningsgrupp BAUD (BA Unga Dansare) dansa i Norrlandsoperans foajé. Stycket som är koreograferat av Lena Sahlén är ett smakprov på vad som kommer hända den 10 – 12 maj då Balettakademien firar 50 år med jubileumsföreställningar på Idun Folkets Hus.

Dela: