Flottarkärlek

  • Dans

Om timmer, queer intimitet och vårens vatten som kallar


Med föreställningen Flottarkärlek ger sig Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. Flottarkärlek är en råfysisk och poetiskt gestaltning av ett arbetararv. En samtidskoreografi och en fri skildring där historien får kropp på egna villkor. MHS vill skapa en rörelsens minnesruna över flottningsarbetarna som forslade timret från skogarna i inlandet till sågverken längs kusten.

Information

Titel:
Flottarkärlek
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Barn/ung 3-18 år:
60 kr
Student/ung 19-26 år:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box - URPREMIÄR! Premiärmingel från kl 18.00 med introduktion kl 18.30 i Bistron.
– Black Box Samtal med Hagar Malin Hellkvist Sellén och gäster kl 15.00-15.45.

Med Flottarkärlek fortsätter MHS sitt arbete med att fysiskt gestalta historien utifrån ett queert perspektiv. Genom att ställa nya frågor och ge egna svar möjliggör hon för en förändrad blick på historieskrivningen och lägger till avsnitt som gått förlorade.

porträtt_hagar_malin_fotograf_sofia_runarsdotter

Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS

Hagar Malin Hellkvist Sellén (född 1978 i Umeå) har verkat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. Hennes verk omformulerar gränserna för vad som är möjligt och nedmonterar trösklarna till koreografins rum. MHS intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier. Hon har tidigare skapat föreställningarna Parveln (2017) och Missionären (2016) som liksom Flottarkärlek queerar och uppdaterar vår historieskrivning. Bland andra tidigare verk kan nämnas Jag minns dig som du var då (2014), Inom rimliga gränser (2010) och Bättre folk (2006). MHS och Missionären tilldelades både Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris och Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris 2017. MHS är bosatt och har sin verksamhet baserad i Stockholm.

Dela: