Frida Hyvönen & Norrbotten NEO

Frida Hyvönen & Norrbotten NEO

Frida Hyvönen möter kammarmusikensemblen Norrbotten NEO och med sig har hon flera av sina egna låtar i nya arrangemang gjorda av Hans Ek.

Information

Titel: Frida Hyvönen & Norrbotten NEO

Pris

Ordinarie:
300 kr

Tidigare tillfällen

Frida Hyvönen

Frida Hyvönen är en av Sveriges mest framstående artister. Hon är född och uppväxt i Robertsfors, och hennes musikaliska karriär tog fart 2005 med debutalbumet Until Death Comes. Två engelskspråkiga album följde, Silence is Wild och To the Soul och snart även de båda specialutgåvorna Frida Hyvönen Gives You: Music from the Dance Performance Pudel och Frida Hyvönen Gives You: Music from Drottninglandet.

”Frida Hyvönen är en porträttmålare som fångar människors både yttre och inre liv”

/Jan Gradvall, nöjesjournalist

På albumet Kvinnor och barn som släpptes 2016 sjöng Frida på svenska och vann två Grammis i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör. På 2021 års kritikerhyllade Dream of independence återvände hon till engelskan och avhandlade livets stora frågor. Kritikern Jan Gradvall beskriver Frida Hyvönen som en porträttmålare som fångar människors både yttre och inre liv och kallar Dream of independence en ”konstnärlig dubbeltriumf”. Nöjesguiden skrev i sin recension att ”Hyvönen är bekväm i sitt artistskap och har fokuserat på att renodla sitt låtskrivande. Låtarna på skivan är vackra och intima, och rymmer vemod och humor på samma gång”. Nu möter Frida Hyvönen kammarmusikensemblen Norrbotten NEO och med sig har hon flera av sina egna låtar i nya arrangemang gjorda av Hans Ek.

– Jag ser enormt mycket fram emot att spela med Norrbotten NEO, berättar Frida Hyvönen. Det är ett så bra format och det kommer passa min musik. Vi kommer handplocka en bukett låtar, de finaste från min repertoar.

Hans Ek

Dirigenten och arrangören Hans Ek har tidigare samarbetat med artister som Zara LarssonLalehVeronica Maggio och Ane Brun. Med öppet sinne och en övertygelse om musikens styrka vågar han bryta mönster och gå egna vägar. Något som återspeglas i allt han gjort under de 30 år han befunnit sig i frontlinjen i det svenska musiklivet. I gränslandet mellan klassisk musik, jazz, pop och folkmusik förvandlar Hans Ek med sina arrangemang det invanda till något oförutsett och spännande. Det som räknas är kvalitén, kraften, höjden, känslan och idérikedomen.

Norrbotten NEO. Foto: Marie Lundgren

Dela: