Frida Hyvönen

Med det senaste vida hyllade albumet ”Dream of Independence” i ryggen ger sig Frida Hyvönen ut på en omfattande vårturné, med ett stopp i Umeå den 26 februari.

Information

Titel: Frida Hyvönen

Längd:

Priser

Ordinarie:
395 kr
Medlem Umeå kulturförening Humlan:
295 kr

Tidigare tillfällen

Om albumet

Kan du vara en individ och samtidigt ingå i en flock? Är att leda och följa varandras motsatser eller är det samma sak? Frågeställningarna som föddes ur en i förtid avbruten psykoanalys löper som en röd tråd genom Frida Hyvönens senaste album ”Dream of Independence”.

Omslagsporträttet målat av Sara-Vide Ericson ger en nyckel in i FridaHyvönens värld och leder rakt fram till nya albumets tematik.

”Hon har målat mig som en slags gudinna som sitter vid älven och ur den här skeva spegelbilden, från det som finns där någonstans i djupet, plockar hon sina verk.” ”Men det krävs så sjukt mycket koncentration och arbete för att göra det. Är du en konstnärlig person som inte skärper dig är risken annars att det bara rinner ut i sanden.”

Nöjesguiden skrev om skivan:

”Hyvönen är bekväm i sitt artistskap och har fokuserat på att renodla sitt låtskrivande. Låtarna på skivan är vackra och intima, och rymmer vemod

och humor på samma gång.”

Aftonbladet skrev:

”Det är i vanlig ordning öppenhjärtigt och ofiltrerat om livets alla aspekter: döden, föräldraskapet och klimakteriet. Dramatiska pianomelodier får berättelserna att kännas ännu mer levande.”

Dagens Industri:

”Frida Hyvönens senaste är en konstnärlig dubbeltriumf.”

Dela: