Fysik introduktion till Any attempt …

Kom närmare föreställningen med fysisk introduktion!

Varför inte prova på en fysisk introduktion istället för att lyssna på det vanliga samtalet innan en dansföreställning? Här får vi på ett enkelt och roligt sätt prova på det vi senare kommer att se i föreställningen samtidigt som vi får en inblick i koreografen Jan Martens arbete och hans tankar kring föreställningen Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones.

Läs mer om föreställningen

Kom som du är! Inga förkunskaper behövs och inga gympakläder heller. Du kommer inte att bli svettig och behöver inte byta om varken före eller efter. Introduktionen hålla på svenska.

Information

Titel:
Fysik introduktion till Any attempt …

Tid och datum

– Bistron

 

Om Jan Martens

Belgiska Jan Martens har tidigare gästspelat vid två tillfällen på Norrlandsoperan. Under kulturhuvudstadsåret och Spring Forward-festivalen 2014 gästade han Norrlandsoperan med den hyllade The dog days are over och 2017 med den intima Sweat baby sweat.

Koreografen och dansaren Jan Martens har arbetat som dansare i flera belgiska kompanier, däribland United-C och Ann Van den Broek. Han utexaminerades från Artesis Conservatory for Dance i Antwerpen 2006. Sedan 2009 är han även verksam som koreograf med ett flertal internationella succéer bakom sig, senast THE DOG DAYS ARE OVER och SWEAT BABY SWEAT. I sitt arbete vill han framhäva skönheten i den mänskliga imperfektionen, snarare än fysisk virtuositet.

Martens är sedan 2017 creative associate vid deSingel international arts campus (Antwerp, BE), fram till 2021. Han är också medgrundare av den koreografiska plattformen GRIP.

Dela: