Galgenlieder

Monologopera med surrealistisk galghumor

I en lekfull och surrealistisk tappning tolkar Norrlandsoperan den samtida kompositören och polarprisvinnaren Sofia Gubaidulinas sångcykel Galgenlieder.

Information

Titel: Galgenlieder

Längd:

Priser

Ordinarie:
290 kr
Student / 19-26 år:
145 kr
Barn 3-18 år:
80 kr
Pensionär:
260 kr

Tid och datum

Musik, sång och poesi i en nervkittlande drömvärld

I en lekfull och surrealistisk tappning tolkar Norrlandsoperan den samtida kompositören och polarprisvinnaren Sofia Gubaidulinas sångcykel Galgenlieder. Med hennes musikaliska tolkning av dikter ur Christian Morgensterns humoristiska diktsamling från 1904 med samma namn vill Gubaidulina genom mystiska och drömska toner tala till vårt undermedvetna, och detta lyfts till ytterligare en poetisk och fantasieggande nivå i denna iscensättning. De skämtsamma och absurda verserna i Morgensterns Galgenlieder bjuder in till flerfaldiga intryck och upplevelser av konst för konstens skull, metaforiskt filosoferande över människans existentiella dilemman och dessutom utommänskliga perspektiv på vår värld.

Två musiker och en sångerska ger skickligt denna mångfacetterade musik under en timme i en drömsk bubbla av välbehag och kittlande obehag som uppmanar publiken till att sträcka sina huvuden upp bland molnen och låta tankarna drifta fritt.

Dela: