Give It Some Time

En egensinnig duett att se fram emot

En långsam kollision mellan belgiske dansaren/koreografen Pieter Ampe och svenska koreografen/filmaren Gunilla Heilborn.

Information

Titel:
Give It Some Time
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/ 19-26 år:
130 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tid och datum

– Black Box Introduktion: kl 18.30 i Bistron

Pieter började dansa på familjefester som barn.
Gunilla på tonårsdiskoteket Bobbadilla i Stockholm.
Pieter känner sig rastlös, upptagen av kamp, intimitet och sexuell utforskning.
Gunilla är besatt av att läsa, vandra och allt som rör Ryssland.
Pieter använder sitt eget liv, kärlek och kamp som bas för sitt konstnärliga arbete.
Gunilla har alltid föredragit att använda sig av externa källor som inspiration för sina projekt; alltifrån Katarina den stora och Virginia Woolf till Londons taxichaufförers ofattbara skicklighet att navigera genom staden.

Pieter och Gunilla använder sig nu av sina olikheter när de tillsammans arbetar fram en föreställning som visserligen utgår från dem själva, men som med största sannolikhet också kommer att handla om vänlighet, gamla målningar, åldrande, känslan av misslyckande och det omöjliga begreppet tid.

Titeln Give it Some Time visade sig på ett nästan profetiskt sätt stämma in på den samtid vi befinner oss i nu. Ständigt kullkastade planeringar har lett till att Pieter Ampes fysiska medverkan i höstens turné tar sig en annan form. Han kommer att ersättas av en stand-in, komplett med skägg och passande dansförmågor. Ingenting kan stoppa Pieter och Gunilla och de skapar fortfarande föreställningen tillsammans och enligt dem öppnar denna oförutsedda situation upp för helt nya humoristiska grepp som de längtar efter att ta tag i.

Gunilla Heilborn

Gunilla Heilborn är koreograf och filmskapare baserad i Stockholm. Heilborn har skapat föreställningar och filmer med stor framgång för både vuxna och barn. Hennes unika sätt att kombinera text, rörelse, video och bilder, alltid kryddat med humor, har fångat publikens intresse över hela världen.

Heilborn har studerat radio och film på Nordens Folkhögskola samt koreografi vid DOCH i Stockholm och för Anna Halprin på San Francisco Dancers workshop. Hennes internationella framgång som koreograf kom med verket Potatislandet 2007 och sedan dess har hon skapat flertal verk som presenterats på festivaler som Tanz im August, Dance Umbrella Festival, Hong Kong Arts Festival, Potsdamer Tanztage och många fler.

Gunilla Heilborn har även rönt stor framgång som filmskapare. Filmen Hur man gör, skapad tillsammans med Mårten Nilsson och Kim Hiorthøy, vann en Guldbagge 2007 för bästa kortfilm. Filmen Alaska tilldelades Bästa internationella kortfilm på Expresión i Mexiko 2010. På Norrlandsoperan har vi bland annat sett henne i Åtjärn Stories (2006), Om Grodan (2007), This is not a love story (2011), The Knowledge (2016) och Boken (2018).

Pieter Ampe

Pieter Ampe växte upp i Gent, Belgien och har studerat dans i Salzburg, i Arnheim och på P.A.R.T.S i Bryssel. Han blev utvald för stipendieprogrammet danceWEB 2006 och har sedan dess skapat och medverkat i över tiotalet verk. Sedan 2009 är Ampe konstnär på CAMPO, ett konstcentrum och produktionshus i Ghent.

Hans konstnärliga opus rymmer allt från egna solon till gruppstycken för bl a norska Carte Blance och Iceland Dance Company. Under 2020 medverkar Pieter Ampe i ett nytt verk av Demaged Goods/Meg Stuart samt skapar detta nya verk tillsammans med Gunilla Heilborn.

 

Mer dans på Norrlandsoperan

Dela: