James Bond in Concert

Med Arméns musikkår och sångsolist Kristin Amparo

Välkommen till en spännande konsert med Arméns musikkår. Musikkåren kommer att bjuda på filmmusik ifrån en av världens längsta filmserier, ingen annan serie än om den berömda ”hemliga” agenten James Bond 007. En av orsakerna till denna filmseries ofantliga framgång är musiken som har skapats och framförts av de största och populäraste artister och kompositörer.

Information

Titel: James Bond in Concert

Längd:

Priser

Ordinarie:
150 kr
Student:
75 kr
Upp till 16 år:
0 kr

Tid och datum

Arméns musikkår

Arméns musikkår är Försvarsmaktens största orkester. Musikkåren består av 53 heltidsanställda musiker jämte ledning. Kåren är en del av Livgardet och stationerad i Stockholm.

Arméns musikkårs storlek samt dess genrebredd gör att kåren kan hantera ett stort antal spelningar. Totalt genomförs över 200 framträdanden varje år.

Kårens huvuduppdrag är att förse statsceremonielet med musik. I statsceremonielet ingår vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser och kungliga högtider för hovstaterna och regeringen. Kåren spelar även vid landets förband och genomför militära musikuppdrag, till exempel i samband med Försvarsmaktens utlandsmissioner i Kosovo och i Afghanistan.

På den internationella scenen har Arméns musikkår bland annat deltagit vid tattooer och musikfestivaler i Finland, Tyskland, Norge, Danmark, Frankrike och Schweiz. För övrigt bedriver Arméns Musikkår en välbesökt konsertverksamhet som är öppen för allmänheten. Repertoaren rymmer både konst- och populärmusik, från barock till nutid.

Erik Solén, dirigent

Eric Solén utbildades som konsertpianist och dirigent vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han fick sitt genombrott när han vann Kungliga Operans dirigenttävling 1996 med engagemang vid Sveriges operahus och konsertorkestrar som följd.

Han var även auskultant hos Maestro James Levine vid Metropolitanoperan och Bayreuth-festivalen. Efter flera års intensiv verksamhet i Sverige sökte han sig till Europa. Där har han varit pristagare vid flertalet internationella dirigenttävlingar och etablerat sig som en uppskattad gästdirigent.

I Tyskland har han bl.a. innehaft posten som Generalmusikdirektor vid Theater & Philharmonie Thuringen och lett den drygt 80-höv-dade orkestern i konserter och operaföreställningar i såväl Tyskland som vid gästspel i Europa.

Kristin Amparo, sångsolist

Kristin Amparo är en av Sveriges mest älskade sångerskor som vunnit stort erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri. Hon har beskrivits som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person och rör sig fritt mellan genrer.

Kristin är en flitigt anlitad jazzsångerska, hon var en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic (med bland annat flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo). Kristin har turnerat med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, och hon är känd för de flesta för sin sånginsats på Albin Johnséns ”Din Soldat”. Sommaren 2014 blev hon tämligen unik med att uppträda i Allsång på Skansen två gånger samma sommar: först med Albin och i ett senare program med John de Sohn.

2015 medverkade Kristin som soloartist i Melodifestivalen med ”I See You” – skriven tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger. Samtidigt har hon skrivit musik och uppträtt frekvent med retrosoul gruppen Combo De La Musica, som turnerat runtom i Europa med sin varma, glädjespridande soulmusik.


Sångsolist Kristin Amparo.
Fotograf: Peter Hagström 

Dela: