Jazzfesten

Galakonsert med extra allt

Välkommen till galakonsert i jazzens tecken! Är du aktiv i jazzbranchen eller kanske en musikfantast som uppskattar jazzigt sväng? Då har du hittat helt rätt! Här får du höra allt från Norrlandsoperans Symfoniorkester, sång- och instrumentsolister till storband och hemliga artister. Under kvällen kommer dessutom Gyllene Skivan och Lifetime Achievement Award att delas ut.

Galakonserten är kulmen på den årliga branschträffen Jazzfesten som anordnas av Svensk Jazz.

Information

Titel: Jazzfesten

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Student:
120 kr
Ungdom:
60 kr
Pensionär:
150 kr

Tidigare tillfällen

Ur programmet:

Stravinskij och Sjostakovitj
Norrlandsoperans symfoniorkester tillsammans med Katarina Barruk och vinnaren av Gyllene Skivan.


Medverkande

Katarina Barruk

Katarina Barruk är uppvuxen i Storuman men numera bosatt i Umeå efter två år på samernas folkhögskola i Jokkmokk. Där har hon odlat sina norska kontakter och hennes medspelare på turnén kommer också därifrån.
Barruk är en av få som har Umesamiskan som sitt modersmål för vilket hon är en engagerad ambassadör. Hon sjunger sina sånger och framför sina jojkar på Umesamiska vilket ger ett speciellt band till hennes folk och våra förfäder. För två år sen släppte hon albumet Báruos (oskymd, öppen, uppenbar) producerat av Frode Fjellheim som fått kritikerrosade omdömen. Nu ämnar hon lägga än mer fokus på musiken och hennes musicerande och vi får ta del av det på hennes hemmaplan.

Norrbotten Big Band

Det moderna storbandet Norrbotten Big Band har djupa rötter i jazztraditionen och ett grenverk som sträcker sig mot soul, funk och samtida konstmusik. Bandet har vid ett flertal tillfällen varit Grammisnominerade och även nominerats till en internationell Grammy. Bandet turnerar världen över och gästas av nationella och internationella artister.

Josefine Cronholm

Hon är en självklar del av den svenska jazzscenen där hon prisats och uppmärksammats genom åren. Som kompositör är hon mån om att lägga till ett djup i musiken och hennes texter är rigoröst utmejslade: Förhållandet till orden anas inte minst i hennes sätt att sjunga och gestalta känslor med hjälp av rösten.

Anders Kjellberg Quartet

Han har sedan mitten av 70-talet berikat svenska jazzgrupper med sitt trumspel. I Umeå har Kjellberg spelat i legendariska grupper som Rena Rama, Änglaspel och Lars Jansson trio. Nu, efter snart 50 år som heltidsmusiker, återkommer Anders med sin senaste konstellation, som i våras gjorde stor succé på Umeå JazzStudio.

SHA3K

SHA3K består av Stina Hellberg Agback på harpa, Tove Brandt på bas och Djamel Baroudi på trummor. Gruppens debutskiva ”Winning Isn’t Everything, It’s the Only Thing!” (2020) behandlade ämnet amerikansk fotboll och mottogs av en jublande kritikerkår. Gruppen har sedan dess hörts på Fasching under Stockholm Jazzfestival och livestream sponsrat av STIM. Gruppen har ett andra album på gång och sprider gärna sin vilda, egensinniga variant av jazz där glädje behövs.


 

Dela: