Jennie Abrahamson

Förband: Mi von Ahn

Jennie Abrahamsson gästar Norrlandsoperan med sin soloturné Reverseries och umeåpubliken får äntligen uppleva hennes speciella sound där varje låt rymmer en hel värld. Kvällens förband är albumdebuterande Mi von Ahn.

Information

Titel: Jennie Abrahamson

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Student/ung vuxen 19-26 år:
160 kr
Pensionär:
200 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr

Tidigare tillfällen

Jennie Abrahamsons femte album Reverseries släpptes i början av 2017 och hyllades av kritikerna, bland annat med full pott (10/10) i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet, som nominerades som Årets Pop på P3 Guld, blev både en sorts sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva – en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld.

Under året som följt på släppet har Jennie turnerat med sitt band i Europa, varvat med engagemang i Hans Eks orkestersatsning Bowie in Berlin, framträdande på Polarprisgalan, turné med Loney Dear och en massiv djupdykning i Kate Bush tillsammans med Göteborgssymfonikerna och Malin Dahlström (från Niki & the Dove).

När Jennie nu ger sig ut på soloturné, vill hon möta publiken på ett mer avskalat sätt och för att ”ge låtarna en omgång” som hon säger:

”Det händer onekligen nånting med både mig och låtarna när jag skalar ned. Min produktionsstil på albumen är ju att bygga ganska stora världar, och det brukar vi omsätta live när vi spelar med bandet. När jag är helt själv måste allt kokas ned till de viktigaste elementen, det jag fysiskt klarar av på två händer, två fötter och min röst. Det är som att man måste ge låtarna en omgång, se vad de tål, se dem födas på nytt. Med det avskalade formatet följer också ett än mer personligt tilltal, det känns liksom än viktigare att bjuda in publiken på resan, så det brukar bli en hel del prat…


Mi von Ahn – förband!


Mi von Ahn är en singer-songwriter med sina rötter i Norrland. Mi skapar suggestiv och ambient pop med en karg och vacker melankoli som berör på djupet. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar.

Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism. Clash Magazine beskriver musiken som ”Driving, inspiring, and moving…” och drar paralleller till The War On Drugs. Västerbottenskuriren skriver ”… aningar av Fleetwood Mac och kanske även Amanda Bergman, men framför allt är Mi von Ahn väldigt mycket sig själv”. Den 26 oktober släpps hennes debutalbum!

 

Dela: