JULEN

En helkväll med middag och magiska överraskningar.

Tillsammans med konstnären Tove Berglund och koreografen Ludvig Daae undersöker vi den heliga familjehögtiden julen, med allt vad den kan innebära. Kom helt själv, ta med en kompis eller samla kollegorna – den här julfesten kommer vi att prata om i åratal.

Information

Titel: JULEN

Längd:

Priser

JULEN inkl trerätters & dryckespaket (alkoholfritt):
835 kr
JULEN inkl trerätters & dryckespaket ( alkohol):
985 kr

Tidigare tillfällen

Kvällen börjar med en promenad i centrum, med nyskriven julmusik och personliga julfunderingar i lurarna. Sedan fortsätter vi inne på Norrlandsoperan med flera roliga, stämningsfulla och tänkvärda händelser.

Snowflake Singers kommer att dyka upp på ett oväntat sätt, liksom andra intressanta gästartister. En höjdpunkt, som våra testpubliker har älskat, blir att själv rota runt i jultomtens kostymförråd. Till sist landar vi i en specialkomponerad trerätters middag med dryckespaket.

Tove Berglund och Ludvig Daae har tidigare stått värdar för bejublade helkvällar med påsk- och midsommartema i Uppsala. JULEN i Umeå är deras mest ambitiösa temakväll hittills.

”Vi vill skapa en storslagen och härlig helhetsupplevelse som ger besökarna verktyg att ta sig an den riktiga julen. Det är en chans att fundera över vad ”familj” betyder för en själv. Kanske är det något som förändras över tid, precis som julens traditioner?”

Antalet biljetter är begränsat, så skynda dig att boka! Därefter får du ett mejl med vidare instruktioner.

OBS: Julen må vara en familjehögtid, men JULEN är en helkväll för vuxna. Åldersgränsen är 18 år, eller 15 i sällskap med målsman.

Årets – och Livets händelser

Traditioner och riter är essentiellt i skapandet av mening och sammanhang för människor. Det har de alltid varit men behovet av dem är extra starkt idag. Med den högsta andelen ensamhushåll i världen och den digitala revolutionen som har i grunden förändrat vårt sätt att mötas lyser det fysiska mötet och det långa samtalet med sin frånvaro. Därför blir tillfället som samlar och erbjuder en gemensam berättelse allt viktigare för oss. Högtiderna blir som tomtebloss i tillvaron. ÅRETS HÄNDELSER gör dessa tomtebloss till brandfacklor.  

JULEN är den sista delen i trilogin, ÅRETS HÄNDELSER. En serie interaktiva helkvällar som undersöker högtiderna, påsk, midsommar och jul genom högtidernas egna form och uttryck. ÅRETS HÄNDELSER är uppföljaren till LIVETS HÄNDELSER som gjordes 2017 och 18. Trilogin LIVETS HÄNDELSER undersökte livsrirerna dopet, bröllopet och begravningen. DOP1 gjordes på Linneas Simskola våren 2018, BRÖLLOP1 på Köttinspektionen, våren 2017 och BEGRAVNING1 på Uppsala Konstmuseum hösten 2018. 

Mer om LIVETS HÄNDELSER finns att läsa här.

Dela: