Julkonsert

Nu har vi jul i vårt hus!

När det är som mörkast och kallast, inte minst här i våra trakter, är vi extra glada över att kunna presentera en riktig stämningsfull julkonsert. Ända sedan starten 1991 har Norrlandsoperans symfoniorkester spelat julkonserter i Umeå vid juletid. Så även i år. Varmt välkommen till en konsert för hela familjen, med vår 30 årsfirande symfoniorkester, sångsolister och barnkör, allt under ledning av dirigent Cecilia Rydinger.

Information

Titel: Julkonsert

Längd:

Priser

Ordinarie:
290 kr
Student/ 19-26 år:
120 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär:
260 kr

Tidigare tillfällen

 

Dirigent

Fotograf: Stewen Quigley

Cecilia Rydinger

Hon är en av Sveriges ledande musikpersonligheter och professor Cecilia Rydinger har ett brett verksamhetsfält som dirigent, pedagog och som administrativ ledare inom musikområdet. Hon har bl a varit rektor för Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och chefdirigent på Wermland Opera och hon är sedan 2008 dirigent och konstnärlig ledare för manskören Orphei drängar. I oktober 2021 var hon tävlingsjuryns ordförande vid Eric Ericson Award, en internationell kördirigenttävling i samarbete mellan bland annat Berwaldhallen, Kungliga Musikaliska Akademien och EBU (Europeiska radio- och TV-unionen). Cecilia Rydinger är sedan 2004 ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

 

 

 

 

 

Solister

Elsa Ridderstedt

Elsa Ridderstedt

Elsa är utbildad vid Operastudio 67 och Operahögskolan i Stockholm där hon tog examen 2016. På Norrlandsoperan har hon tidigare medverkat i Kärlek och politik, Macbeth och Kejsarens nya kläder – som fortfarande spelas på Stora scenen. Hon har även gjort flera större roller på Kungliga operan, som exempelvis Donna Elvira i Don Giovanni) och Mimì i La Bohème. Elsa gestaltade också Madame Firmin i den svenska uppsättningen av The Phantom of the Opera på Cirkus i Stockholm.

 

 

Tapani Plathan

Tapani Plathan

Tapani Plathan, finländsk bas utbildad vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. På Norrlandsoperan har han precis som Elsa ovan, tidigare medverkat i Kärlek och politik, Macbeth och Kejsarens nya kläder. Han gästar operahus som Finlands nationalopera, Komische Oper Berlin, Staatsoper Unter den Linden, Kroatiska nationalteatern, operahusen i Metz och Graz samt festspelen i Helsingfors och Savonlinna.

 

 

 

 

 

 

 

Dela: