Kärleksmaskinen

Kärleksmaskinen

Föreställningen Kärleksmaskinen är inställd.

Vad händer med en människa som förälskar sig i en maskin? Vad händer med en robot om vi tillåter den att anta mänskliga drag? Piteå Kammaropera bjuder på ett modernt tema med en erotisk underton och inslag från skräckgenren. Kärleksmaskinen är tillbaka.

Information

Titel:
Kärleksmaskinen
Längd:

Priser

Ordinarie:
180 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Student/ 19-26 år:
150 kr
Pensionär:
150 kr
Scenpass:
150 kr

Tid och datum

– Black Box Intro kl 18.30 i Elektras bistro

Här får vi möta Manda, en kvinna mitt i karriären, som får ett sensationellt erbjudande i form av en specialdesignad partner som går att programmera utifrån hennes önskningar och behov. Manda, som slits mellan att satsa allt på karriären och samtidigt hinna hitta kärleken, är inte längre van vid närhet… Så vad händer när drömmannen Ion väl är levererad och hon skrivit under på att robotens handlingar är på hennes eget ansvar, lever de ”happily ever after”? Eller ..?

Kan man skapa den perfekta partnern med hjälp av algoritmer?

Librettisten Sigrid Herrault och kompositören och pianisten Johan Ullén är teamet som tillsammans gått loss på människans förhållande till teknik och tillvarons mörka sidor som vi får möta i Kärleksmaskinen. Här bjuds vi på scenografi och kostym av Marcus Olson som hämtat inspiration från Sci-fi och modevärldens catwalks. Regissör är Mårten Forslund som regisserat flera produktioner för bl a Kungliga Operan. Ensemble Norrbotten NEO framför musiken.

Dela: