Kickoff för dansverksamma

Kickoff för dansverksamma

Vi rivstartar det nya dansåret med en heldag av workshops och nätverkande. Inbjudna gäster ger flertalet klasser i olika stilar och vi utlovar en injektion av inspiration och rörelse!

Information

Titel: Kickoff för dansverksamma

Tidigare tillfällen

Dagen arrangeras i samarbete mellan Dans i Västerbotten och Danscentrum Norr. Kostnadsfritt för dig som är dansverksam inom Västerbotten samt för medlemmar i Danscentrum Norr.

Anmälan görs till: info@danscentrumnorr.se
Skriv i anmälan vilka workshops ni vill deltaga på.


Schema

Lördag 28 januari

09.00-10.00 Frukostmöte – Presentation Dansutveckling Norrbotten
10.00-11.30 Yoga
11.30-12.30 Lunch
12.30-14.30 Workshop 1/2
14.30-15.00 Paus
15.00-17.00 Workshop 3/4
19.00 Gemensam middag på Elektra. Middagen bekostas på egen hand.


Frukostmöte

Presentation av projektet ”Dansutveckling Norrbotten” med projektledare Irma von Platen och Marie Andersson.

Projektledare Marie Andersson och Irma von Platen presenterar projektet “Dansutveckling Norrbotten”, samt öppnar upp för ett samtal kring vilka utmaningar som finns med att bo och verka som danskonstnär i en mindre centralt belägen region. Vad behövs för att skapa ett levande och hållbart dansliv? Hur gör man för att skapa fungerande nätverk?


Workshopledare

Matilda Fleberg

Den svenska koreografen Matilda Fleberg kännetecknas av sin förmåga att föra samman individer i symbios genom hypnotisk symmetri, rika lager av detaljer och dynamisk musikalitet. Hennes arbete har synts i kampanjer för Dior & Fashion Week, i TV-program som The Voice Persia och Eurovision och i musikvideor/turnéer/uppträdanden för olika artister som Zara Larsson och Léon.

2021 startade hon sitt eget danskompani ”Fleco Dance Company” med ett globalt synsätt som lägger tonvikt på samarbeten som förenar dans med konstformer som film/fotografi/musik. Matildas första projekt med kompaniet, kortfilmen ”Fleco Project 001”, fick stort genomslag internationellt och publicerades av bland annat MTV Post, NY Feature & LA Feature.

 

Maria Nilsson Waller

Maria Nilsson Waller är dansare, koreograf och designer och har arbetat runt om i Europa sedan 2004. Hon har skapat och turnerat ett 20-tal stycken och är sedan 2017 konstnärlig ledare för Flora Fauna Project tillsammans med irländska multi-disciplinära konstnären Stace Gill.

Maria är utbildad vid Kgl. Svenska Balettskolan, Cannes Jaune Ballet och SEAD Salzburg. Hon undervisar regelbundet professionell träning i klassisk balett och nutida dans. Influenser från olika somatiska tekniker, Yoga, Floorwork, Graham-technique, Mattox och kontakt-improvisation återfinns ofta i hennes träning, tillsammans med baletten som har inslag av både den ryska och franska skolan.


Workshops

Yoga med Maria Nilsson Waller

Inyengar-baserad

Workshop 1 med Maria Nilsson Waller

En mjuk start med somatiskt fokus där vi arbetar med andning, floorbarre, centre, isolationer och improvisation.

Workshop 2 Jazzfunk med Matilda Fleberg

Jazzfunk är en dynamisk mix av stilar där femininitet är i fokus. Under Jazzfunk-klassen arbetar vi med att djupdyka i detaljer, musikalitet och rörelsekvalité samtidigt som vår inre diva får komma fram.

Workshop 3 med Maria Nilsson Waller

Stång med fortsatt centre work + partnering/repertoar.

Workshop 4 Modern Fusion med Matilda Fleberg

Under Modern fusion-klassen arbetar vi med övningar och koreografier där golvteknik och improvisation kombineras med dynamik och rytmik influerat av hiphop.


 

Dela: