Level 7

Bakgrund

Level 7 är resultatet av det treåriga projektet Sammankonst, med målet att skapa en professionell föreställning där olika grupper kan upptäcka möjligheterna i varandras förutsättningar genom att mötas och arbeta på lika villkor. Tillsammans har Fritid för alla, Musikalakademien och Kulturverket slagit sina kloka huvuden ihop och skrivit texter och musik, jobbat med poesi, drama, film, bjudit på konserter och på så sätt kommit varandra nära i konstnärliga möten. Vilka är vi? Vilka vill vi vara? I vilken värld vill vi leva? Var finns ett rum för oss?

På scenen ser du avgångselever från Musikalakademien på Strömbäcks Folkhögskola. De går en treårig yrkesutbildning till musikalartister och arbetet med Level 7 har följt dem under hela utbildningen. Detta är nu deras slutföreställning! I föreställningen träffar du också deltagare från Fritid för alla som är Umeå kommuns fritidsverksamhet för unga vuxna med olika typer av funktionsnedsättningar. De ses på scenen, men framförallt på skärmar och har också varit delaktiga i arbetet med Level 7 under hela processen!

Under två år har Kulturverket, Musikalakademien och Fritid för alla skrivit en hel mängd text och musik, vi har jobbat med poesi, drama, film, bjudit på konserter och på så sätt kommit varandra nära i konstnärliga möten. Allt material som samlats in under dessa år har sedan lagts i händerna på Erik Fägerborn, librettist och regissör, som utifrån det skapat musikalen Level 7.

Musiken i föreställningen spelas av Hasse Hjorteks Underhållningsorkester, förstärkta med musiker från Norrlandsoperans symfoniorkester. Allt under ledning av dirigent, Peter Nygren.

Läs mer på kulturverket.se

 

Information

Titel: Level 7

Längd:

Priser

Ordinarie:
290 kr
Pensionär:
260 kr
Stud/ 19-26 år:
145 kr
3-18 år:
80 kr
Supporter:
245 kr

Tidigare tillfällen

Dela: