Level 7

Extramaterial

Regissören om Level 7

 

Sommaren 2020 dök jag ner i en fantastisk pool av text och musik. Sånger, dikter och betraktelser av livet – skrivna av deltagare i Kulturverkets samarbete med Fritid för alla och studenterna vid Musikalakademien i Strömbäck. Mitt uppdrag var att inspireras av materialet och använda framför allt sångerna och musiken, för att skriva en ny musikal.

Vi tumlade alla runt i pandemins första fas, texterna präglades av tankar om distansering och avstånd till andra människor. Att stå utanför eller få vara med?

Uppdraget var underbart, svårt… och till slut alldeles möjligt, när en idé föddes, under en promenad längs Karlbergskanalen i Stockholm – allt ska utspela sig i och omkring ett online-spel!

Där fanns distansen. Människor, hemma i sina egna spelrum och parallellt med dem, tillvaron i själva dataspelet – en spegling av vår riktiga värld. Låt säga att ett spel utlovar garanterad lycka och framgång. ”Fly verkligheten – in i spelet, så blir livet fantastiskt”! Men väl där, så visar det sig att samma dåliga krafter som skapar exkludering och åtskillnad i den verkliga världen, IRL, även börjar påverka spelets ”genomlyckliga” tillvaro. Hur ska vi då rädda världen?

”Nåt sånt, kanske?” Jag och sambon promenerade vidare längs kanalen, bollade idéerna och därmed fanns grunden till Level 7.

Som bekant överträffar verkligheten alltid dikten. Vissa inslag och kryddor i föreställningen som jag då, sommaren 2020, trodde skulle ha mildrats två år senare, är nu mer aktuella än någonsin. Där har musikalformen en av sina styrkor; möjligheten att balansera hårfint mellan humor och allvar.

Välkomna att gå på den linan tillsammans med oss!

Erik Fägerborn, regissör och manusförfattare


 

Foto: Elin Berge
”Ur orkesterperspektiv kommer vi att få möta en varierad ,spännande och kul uppställning där kompband möter några av orkesterns blåsare.
Detta är en nyskriven musikal som flödar av infall och finess och är lättlyssnat och välskriven.”
/Dirigent Peter Nygren

Information

Titel: Level 7

Längd:

Priser

Ordinarie:
290 kr
Pensionär:
260 kr
Stud/ 19-26 år:
145 kr
3-18 år:
80 kr
Supporter:
245 kr

Tidigare tillfällen

Dela: