Lunchsamtal 3 – Är cirkeln sluten?

Lunchsamtal 3 – Är cirkeln sluten?

Vi lever i en tid med tuffa utmaningar för planeten och många av dess invånare. Hur ska vi hantera alla kriser, hur kan vi skapa ett mer hållbart samhälle och vilken roll spelar kulturen i allt det här?

Fri entré

Information

Titel: Lunchsamtal 3 – Är cirkeln sluten?

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Under våren 2024 visar Norrlandsoperan tre dansverk med teman som manar till reflektion och diskussion. Därför vill vi nu bjuda in till öppna lunchsamtal på nya Kårhuset, Västra paviljongen, som ligger vid Vasaplan.

Varmt välkommen att köpa din lunch här och lyssna till en kort föreläsning av en inbjuden forskare, med efterföljande samtal tillsammans med en koreograf.

Tredje lunchsamtalet äger rum 13 februari. Här möter vi forskaren Eleanor Carpenter från Umeå Universitet och koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén. De kommer att beröra frågor kring det cirkulära tänkandet, kollektiv, arv och miljö och hållbar kulturproduktion.

Missa inte heller föreställningen Vi rör oss mot slutet som har premiär 17 februari.

Föredrag

Föredragshållare: Eleanor Carpenter, Umeå Universitet
Gäst: Hagar Malin Hellkvist Sellén

Dr. Ele Carpenter är professor i tvärvetenskaplig konst och kultur samt föreståndare för UmArts Artistic Research Centre vid Umeå universitet. Ele Carpenter är en forskningsfokuserad kurator och lärare inom tvärvetenskaplig, politiserad konst och praktikfokuserade sociala nätverk. Hennes arbete rör sig med utgångspunkt i begrepp som planetär omsorg, avkolonialisering och Nuclear Anthropocene.

Genom konstnärliga forskningsprojekt kommer hon att diskutera uranets kretslopp från dess bildande på jorden för 4,5 miljarder år sedan, till dess användning i kärnvapen, kärnenergi och nu radioaktivt avfall.

Dansföreställning

Vi rör oss mot slutet är en koreograferad utställning som utgår från återbruk och ständig förändring. Det pågår mellan 17 februari till 10 mars på Västerbottens museum av koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén. Det är ett verk där koreografin står i centrum. Dansarna Pernille Holden, Daniel Jeremiah Persson, Marcus Baldemar och Marianne Kjærsund framför verket och erbjuder dig möjligheten att röra dig mellan aktiv och vilsam uppmärksamhet.

När och var?

Tid och Plats: 13 feb, kl 12-13. Nya kårhuset, Västra paviljongen, Skolgatan 67A, Umeå
Längd: 1 timme. Lunch 12 – 13 inkl ca 20 – 25 min föredrag med efterföljande samtal
Lunch: ordinarie pris 120 kr

Dela: