MADE

Eisa Jocson, Host

På Tokyos hostess clubs agerar filipinska kvinnor och transpersoner värdinnor och serverar japanska män en version av kvinnlighet som anpassas för gästerna. Dessa värdinnor arbetar med iscensättande av kvinnlighet som strategi för att överleva och för att göra karriär.

Eisa Jocson är vår värdinna, hon tar emot och underhåller publiken som sina gäster. Hennes kropp undergår förändring genom föreställningens gång – den går in och ut ur den kvinnliga kroppens olika representationer. I Host får publiken ta del av hur den kvinnliga rollen tar över Jocsons kropp och visar oss hur vi genom upprepning och hybrider tillfredsställer publikens förväntning av kvinnlighet och underhållning.

I Host undersöks samband mellan bilden av kvinnlighet och underhållning i en politisk föreställning som i förlängningen också utmanar med frågor kring kroppens politik och definitionen av arbete.

Concept, Choreography and Dance: Eisa Jocson, Dramaturg: Arco Renz, Coach: Rasa Alksynte, Sound design and composition: Marc Appart, Shin buyo teacher: Bea Tamura Pascual, Nihon buyo teacher: Oohisui Hanayagi,  Light design: Ansgar Kluge, Eisa Jocson, Producer: Tang Fu Kuen

Information

Titel: MADE

Tidigare tillfällen

Dela: