Magnus & Irina

Unik klangvärld

I maj 2017 vann duon utmärkelsen Ung & Lovande som arrangeras av Svenska Kammarmusikförbundet. Motiveringen löd ”Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld”.

Biljett köps på plats

Information

Titel:
Magnus & Irina

Tidigare tillfällen

– Storuman, Shangri-la
– Lycksele, Musikskolans konsertsal
– Åsele, Kulturhuset
– Dorotea, MB
– Vilhelmina, Svannäs kyrka
– Sorsele, Folkets hus
– Skellefteå, Olanders café

Magnus & Irina träffades under sina masterstudier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har spelat ihop sedan 2015. Deras breda repertoar innehåller musik av Bach, Debussy, Penderecki, Hillborg men också egenkomponerad musik.

Mer om Irina

Irina Serotiuk är född 1988 i västra Ukraina där hon också har vuxit upp. Vid 7 års ålder började hon spela ackordeon. Hon har en gedigen utbildning och senast genomfört Masterutbildning på KMH i Stockholm. Hon är pristagare i mer än 30 nationella och internationella tävlingar i Europa och framträder som solist med kammar- och symfoniorkestrar.

Mer om Magnus 

Magnus Holmander började spela klarinett i musikskolan när han var 10 år. Efter det har han genomgått mastersutbildning på KMH i Stockholm och studerat för Herman Stefánsson och Emil Jonason. Mellan 2013-2016 har han deltagit som klarinettist, dansare och magiker i Martin Frösts produktion ”Dollhouse and Genesis”. Han har en passion för nyskriven musik och jobbar nära tonsättare som Rolf Martinsson och Anders Hillborg.

Dela: