Make Hay While the Sun Shines

Generationer av danshistoria bildar ett oförutsägbart danskollage

Senast vi upplevde Stina Nyberg på Norrlandsoperan var det i föreställningen Shapes of States som kopplade samman 1920-talets folkhälsoideal med dagens träningsideal. Den här gången fördjupar hon sig i generationers rörelsevokabulär för att möblera om och finna nytt. Välkommen på urpremiär!

Information

Titel:
Make Hay While the Sun Shines
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/ 19-26 år:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Barn 3-18 år:
60 kr
Supporter:
159 kr

Tid och datum

– Black Box – Urpremiär! Premiärmingel från kl 18.00 med introduktion kl 18.30 i Bistron

Biljettsläpp 2021

Vi vill inget hellre än att kunna välkomna dig till Norrlandsoperan igen, men avvaktar ännu med biljettsläpp för vårens föreställningar. Förhandsinformation om datum för biljettsläppet får du genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Det kommer ut varannan vecka och innehåller tips, erbjudanden och allt du behöver veta inför ett besök hos oss. Redan nu kan du dessutom säkra ett framtida besök genom att köpa ett presentkort – det gäller i 2 år och blir en perfekt gåva till dig själv eller någon du håller kär.

Köp presentkort

Prenumerera på nyhetsbrevet


Stina Nyberg är koreografen som rör sig i olika gränsland, tematiskt och formmässigt. Hon har vänt ut och in på Mozart, skapat seans i ett tält och dissekerat det manliga geniet Tesla. Grunden i hennes konstnärskap är intresset för undervärderad kunskap, magiska praktiker och maktens språk. Men vad hon än tar sig an så utgår hon från kroppens politiska och sociala historia – Make Hay While the Sun Shines är inget undantag.

Med Nybergs feministiska syn på kroppen och med en generationsöverskridande ensemble om fem kvinnor, tar Make Hay While the Sun Shines fasta på dansarnas personliga uttryck. Här får dansarnas egen rörelsehistoria plats. De danser och rörelser som följt dem genom deras personliga karriär samplas, mixas och kastas om för att skapa ett danskollage i ständig förändring. Verket omfamnar kroppen och dansens historia, hyllar de rörelser, stilar och uttryck som finns inom oss och har potential att skapa nya och andra sätt att röra sig på.
Make Hay While the Sun Shines är en dans som liknar livet självt: föränderligt, fascinerande, misslyckat, snubbligt, älskvärt och fullkomligt oförutsägbart.

Stina Nyberg

Koreografen och dansaren Stina Nyberg kommer ursprungligen från Örnsköldsvik och har numer sin hemort i Stockholm. Hon är utbildad dansare vid Balettakademin och erhöll sin masterexamen i koreografi från Stockholms konstnärliga högskola 2012. Sedan dess har Nyberg producerat ett flertal verk som spelat såväl i Sverige som internationellt. Hon har dessutom koreograferat musikgruppen The Knifes show Shaking the Habitual samt Tones & Bones för Cullbergbaletten. Nyberg ingår i gruppen Samlingen som gemensamt undersökt dansens historieskrivning ur ett feministiskt perspektiv.

Dela: