Meeting point och workshopdag

Meeting point och workshopdag

Hur förhåller sig kroppen till en mer och mer digitaliserad värld? Vilka konstnärliga element kan förtydligas och vad försvinner bort när man arbetar konstnärligt online? Varmt välkommen på en workshopdag med det virtuella och det kroppsliga som tema. För yrkesverksamma dansare/danslärare i Västerbotten och Norrbotten.

Information

Titel:
Meeting point och workshopdag
Längd:

Pris

Fribiljett

Tidigare tillfällen

– Studioscenen

Jenny Schinkler och Mikael Marklund arbetar under augusti månad med den nya produktionen Out of Urgency där 6 dansare möts online i en föreställning som utspelar sig i 4 olika länder samtidigt. De vill dela med sig av arbetsmetoder och tankar om hemma fast långt bort. Ludvig Daae ger er en workshop kring konstnärskap ur ett virituellt perspektiv med utgångspunkt ur hans senaste föreställning The Viral Dance. Detta blir en annorlunda workshopdag som vrider och vänder på perspektiven.

Sista anmälningsdag: 10 augusti

Anmäl dej redan idag. Begränsad antal platser pga covid-19. Max 10st deltagare.

Resebidrag

Dansare från andra delar av Västerbotten kan ansöka om resebidrag. Kontakta Clara West.
Dansare från Norrbotten kan ansöka om resebidrag. Kontakta Rebecka Strand, Danskonsulent Norrbotten.

Mikael Marklund och Jenny Schinkler

Mikael Marklund från Skellefteå är utbildad dansare vid Balettakademien i Stockholm samt P.A.R.T.S i Bryssel. Han har arbetat med koreografer så som Laurent Chetouane, Charlie Fouchier och Matej Kejzar. Och även varit dansare i kompaniet ROSAS.  Efter många år i Europa har Mikael nu även Skellefteå och Västerbotten som bas och är en av dansarna i projektet Dance artists in Barents.

Jenny Schinkler från Luleå är utbildad vid Iwanson International School of Contemporary Dance, i Munchen. Hon har nyligen flyttat tillbaka till Norrbotten efter många år i Tyskland. Jenny har tidigare arbetat med koreografer så som Stefan Dreher (DE) och Alina Lauer (D) och nu senast med Benno Voorham i föreställnignen Morgondagens Vittne.

Jenny och Mikael är de svenska danskonstnärerna i produktionen Out of Urgency- Moving barents 2020 som har premiär den 6 november i Hammerfest. Produktionen går sedan på turné och visas på Norrlandsoperan den 28 november.

Ludvig Daae

Ludvig är en norsk koreograf och dansare, utbildad på Kungliga svenska balettskolan i Stockholm och P.A.R.T.S. i Bryssel. I december 2017 koreograferade Ludvig stycket Dona Winter för Cullbergbalettens medverkan på Nobelfesten i Stockholms stadshus. Han turnerar för närvarande sina senaste stycken Dance To Dance To och HYPERFRUIT. HYPERFRUIT, såväl som hans nya stycke The Viral Dance, är en del av det långsiktiga projektet Daae/Nordahl, ett samarbete mellan Ludvig och filmskapare Joanna Nordahl. Ludvig arbetar också som dansare i flera verk av andra koreografer.

Dela: